Jos Verstappen debuteert met winst in de Master Cup

Eerste rally, eerste trofee. Het rallydebuut van Jos Verstappen, voormalig F1-coureur en de papa van Max, is niet onopgemerkt gebleven. Integendeel, de Nederlander maakte indruk met zijn snelheid. Na een knappe vierde plaats na de openingsronde, eindigde Verstappen op de 8ste plaats in zijn eerste rally. Daarmee won hij ook de allereerste manche van de BRC Master Cup, een competitie voor 50+ rijders.

“Ik heb enorm genoten van de rally. Het is heel uitdagend als rallyrijder, want er komt zoveel op je af. Elke bocht kan er anders bij liggen dan tijdens de verkenningen, je weet niet waar er modder ligt, je moet heel goed luisteren naar je navigator… Zeker in het donker was het moeilijk. Ik heb nog veel te leren, maar dit is een mooi begin,” aldus een heel enthousiaste Jos Verstappen.

Jos Verstappen, Rally van Haspengouw

Navigator Kris Botson was ook onder de indruk: “In de snelle situaties moet hij voor niemand onderdoen. Zijn wagenbeheersing is indrukwekkend. Het moeilijkste blijft het verwerken van de nota’s en het lezen van de weg, maar dat is een kwestie van ervaring.”

Xavier Bouche, die zijn programma heeft uitgebreid om de Master Cup te rijden, ging op de vierde proef al van de baan. Daardoor kon Jimmy D’Hondt de tweede plaats pakken in zijn thuisrally. “Ik heb me goed geamuseerd,” lachte de rallyrijder uit Gingelom. “We hadden één warm moment, toen ik door de laaghangende zon in Boekhout een rempunt miste. We schoven op de talud en ik dacht dat de radiator stuk was, maar gelukkig haalden we toch de finish.”

Jimmy D'Hondt, Rally van Haspengouw

Zijn kameraad Johnny Poelmans, die voor de eerste keer startte met de ex-Verstaen Ford Fiesta Rally2, werd derde bij de Masters. “Deze Ford is een echte koersauto, in vergelijking met mijn Mitsubishi van vorig jaar. Het was voor een gentleman-driver niet zo makkelijk om me aan te passen aan deze auto. In de volgende rally’s zal het beter gaan. Ik denk dat we een mooie strijd krijgen bij de Masters, want ik ga het Jimmy niet cadeau geven,” besloot Johnny lachend.

Johnny Poelmans, Rally van Haspengouw

Kurt Braeckevelt, tweede in de M Cup achter de ongenaakbare Patrick Diels, werd vierde bij de Masters, voor Henri Schmelcher.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws