Jonas Langenakens: Gemengde gevoelens

Een negende eindplaats in de Haspengouw, dat was het resultaat voor Jonas Langenakens en Kenneth Delvaux in hun Mitsubishi Evo.

“Wat een start van het seizoen, mooi weer, veel publiek en echte rallywegen” aldus Jonas Langenakens. “De rally bood ons allerlei soorten wegdek, glad, snel, technisch, alles wat goede coureurs leuk vinden. We hadden ons goed voorbereid, want we zouden moeten concurreren met onze 17 jaar oude auto tegen wagens die net de fabriek verlieten met alle moderne tools en trucs. We zouden zo hard en snel mogelijk vechten.

We hadden het plan gemaakt om de 1e en 2e etappe aan te vallen, maar de tijden volgden niet. Onze auto was niet efficiënt genoeg tegen de moderne auto’s. Daarnaast hadden we vanaf de 2e klassementsproef een probleem met de powershift, wat ons na elke beurt enkele seconden kostte. We gaven niet op, zelfs niet tussen de 2e en de 3e ronde, toen we het differentieel achterin moesten veranderen. We wilden tussen de auto’s van de R5-categorie blijven.

Het is een beetje teleurstellend om alleen op de 9e plaats algemeen te eindigen, maar we hebben nog nooit zo weinig tijd verloren op de top R5-auto’s, vechtend voor de overwinning. Op sommige etappes verloren we slechts 0,3 seconden per km, met een oude auto, dus dat warmt ons een beetje op.

Kom volgende week naar Bastenaken, waar we voor de 1e keer onze ‘nieuwe’ Escort MK II zullen rijden in het prachtige landschap van de Ardennen. We rijden er alleen voor de lol, om te genieten en hopen de half bittere smaak van onze gemengde gevoelens van dit weekend weg te spoelen.

Ik wil het team, de partners en het enorme aantal fans langs de speciale podia bedanken om ons te hebben gesteund en ons sneller als altijd te hebben laten gaan. Jullie waren allemaal geweldig.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws