Ambitieuze plannen in het BRC voor Cédric De Cecco

Met nog één week te gaan voor de Rally van Zuid-België, de tweede manche van het Belgian Rally Championship 2022, heeft Cédric De Cecco zijn plannen voor het seizoen bekendgemaakt. En het wordt een drukke, want de Luikenaar, die nog steeds wordt bijgestaan door Jérôme Humblet, wil aan het stuur van een DG Sport Compétition Citroën C3 Rally2 deelnemen aan niet minder dan 7 rondes van de nationale competitie!

“Het hele budget is nog niet rond, maar de intentie is er”, lacht Cédric De Cecco. Ik zal de balans kunnen opmaken na de eerste drie manches waaraan ik zal deelnemen, namelijk de Rallye van Zuid-België, de Rallye de Wallonië en de Sezoensrally. Mijn deelname aan Ieper zal van verschillende factoren afhangen. De Omloop van Vlaanderen, de East Belgian Rally, de Rallye du Condroz-Huy en de Spa Rally zouden logischerwijze moeten volgen! Kortom, het seizoen zal intens zijn, en ik moet toegeven dat ik dat leuk vind…”

De Cecco zal over dezelfde wagen beschikken als aan het einde van vorig seizoen, namelijk deze Citroën C3 Rally2 waarin hij in moeilijke omstandigheden een aantal zeer goede prestaties heeft neergezet, zowel in Condroz als in Spa. We gaan aanstaande maandag testen in Frankrijk, om ons goed voor te bereiden op Vresse-sur-Semois,” vervolgde Cédric. Het doel zal zijn een zo efficiënt mogelijke opstelling te vinden. Wat mijn ambities betreft, denk ik dat ik in staat ben om in elk van de races voor een podiumplaats te gaan, ook al weet ik dat de taak niet gemakkelijk zal zijn, gezien de kwaliteit van het veld. Op lange termijn hoop ik een rally te kunnen winnen in het algemeen klassement, maar het is niet nodig om het paard achter de wagen te spannen…”.

Met een dergelijk programma zal De Cecco de handicap kunnen uitwissen die hij in het verleden had… “Door mijn gebrek aan rijvaardigheid werd ik regelmatig bestraft tijdens de eerste lus van de evenementen waaraan ik de vorige jaren heb deelgenomen. Een gebrek aan tempo dat leidt tot gaten die achteraf moeilijk goed te maken zijn. Dit seizoen zal het doel zijn om vanaf het begin het tempo van het leidende peloton te volgen, om zo van het ene eind van de rally tot het andere in de wedstrijd te blijven. Als ik zoveel evenementen in het jaar kan doen, denk ik dat het mogelijk is…”.

Vanaf de Rally van Zuid-België zal Cédric De Cecco met trots de kleuren dragen van Yacco Belgium, Roof Isolation, Distriflac, Pepinster Primeur, Auto-Ecole Georges, P1, CB Racing Events, TManagement, AlterEgo, CED Belgium, AlterEgo, Hofman Signalisatie, Wallonia.be, Tonic en CDC Automotive. Tot ziens in Vresse-sur-Semois om de zeer mooie livery van deze C3 Rally2 DG Sport Competition te waarderen…

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws