Volg de South Belgian Rally via Facebook Live

Goed nieuws voor de rallyfans. Ook de tweede wedstrijd van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship zal live te volgen zijn op de Facebookpagina van het kampioenschap, waarna de samenvattingen van de South Belgian Rally op Sporza, RTBF en vervolgens wereldwijd op televisie zullen worden uitgezonden.

De South Belgian Rally wordt verreden in de omgeving van Bouillon en Vresse-sur-Semois, een schitterend natuurlijk decor met vloeiende bochten. De wedstrijd telt 12 klassementsproeven, verdeeld over drie lussen van vier proeven: Cornimont (8,70 km), Bouillon (6,68 km), Les Hayons (17,37 km) en Bellefontaine (17,60 km).

Op vrijdagavond wordt op de Facebookpagina van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship de BRC Persconferentie uitgezonden. Enkele tenoren, waaronder vice-kampioen Grégoire Munster, Cédric De Cecco en Sébastien Bedoret, die terug van de partij is, zullen vertellen hoe ze zich hebben voorbereid, hoe de shakedown is verlopen en wat ze van de wedstrijd verwachten.

Op zaterdag 19 maart volgen vijf BRC Live Shows van telkens een half uur, te bekijken op de Facebookpagina van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship. In deze programma’s brengen we live actiebeelden vanaf de klassementsproeven, met live beelden van de drone, maar ook interviews aan de finish van de klassementsproeven en analyses van de tijden door onze presentatoren.

Van bij de start tot de finish brengen we al het nieuws live. De eerste uitzending begint om 8h30, live vanaf de tweede proef in Bouillon (8h53), een proef die we kort na de middag opnieuw in beeld brengen. Verder zijn we drie keer live op klassementsproef Bellefontaine, met zijn 17,60 km de langste proef van de wedstrijd en wellicht de chronorit die een beslissende rol zal spelen in deze South Belgian Rally. We volgen de finish van de wedstrijd ook bij de finish van KP 12 in Bellefontaine.

Na de wedstrijd zullen samenvattingen van de South Belgian Rally in binnen- en buitenland uitgebreid op televisie komen, te beginnen met de samenvattingen op zondag 20 maart op Sporza (Een) en op Tipik (RTBF), gevolgd door onder andere RTBF Auvio, Ziggo Sport (Nederland), Motorsport TV, Sport 10 (B), Eclips TV (B), Fox Sports, enz.

Kortom, je moet niets missen van de South Belgian Rally, die weer razend spannend belooft te worden met maar liefst 18 wagens uit de topklasse Rally2 aan de start.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws