FIA WEC: 1000 Miles Sebring gewonnen door Alpine

De 1000 Miles van Sebring, de eerste FIA WEC-manche, werd een zege voor de Alpine van Nicolas Lapierre, Andre Negrao en Matthieu Vaxiviere. Geen makkelijke zege evenwel, want de race werd door slechte weersomstandigheden ingekort.

Er stonden nog 70 minuten racetijd op de klok toen de wedstrijdleiding besloot de race vroegtijdig te beëindigen. De reden hiervoor waren de diverse bliksemschichten en een groot naderend onweer. Onveilig om door te gaan met racen dus, waardoor de zege naar de Alpine ging die op dat moment aan de leiding reed. De #8 Toyota van Hartley/Buemi/Hirakawa eindige tweede bij de Hypercars, de knappe Glickenhaus derde met aan het stuur Pla/Dumas/Briscoe.

WRT grijpt naast zege

Ook het Belgische Team WRT was weer van de partij in LMP2. Robin Frijns, Sean Gelael en Rene Rast moesten de zege laten aan de #23 United Autosports Oreca van Paul Di Resta, Oliver Jarvis en Josh Pierson. Die laatste werd door deze zege nota bene de jongste WEC racewinnaar in de geschiedenis: Pierson is slechts 16 jaar. Indrukwekkend. De andere WRT-wagen (Habsburg/Nato/Andrade) eindigde derde in LMP2.

GTE Pro: Porsche wint strijd tegen Corvette

In GTE Pro was de strijd zoals gewoonlijk weer bikkelhard. Het was uiteindelijk Porsche dat aan het langste eind trok, met een zege voor de #92 RSR van Kevin Estre en Michael Christensen. De Corvette van Nick Tandy en Tommy Milner eindigde tweede, op 9 seconden.

De enige Belgische pilote aan de start van deze race, Sarah Bovy, eindigde net naast het GTE AM-podium in de Iron Dames Ferrari. Zoals de naam al doet vermoeden, deelt ze die met twee andere vrouwen.

(Foto ©: FIA WEC)

Korneel Debruyn
Korneel Debruyn
Van kinds af aan is Korneel reeds gepassioneerd door auto's en autosport. Wat oorspronkelijk begon met een passie voor exclusieve (sport)auto's, groeide daarna uit tot een grote interesse in de autosportwereld. Momenteel focust Korneel zich op het circuitgebeuren, waarbij GT- en uithoudingsraces hem het meeste boeien. Ook het testen van de nieuwste (sport)wagens neemt hij graag voor zijn rekening.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws