Lefebvre-Munster-Bux top drie in South Belgian Rally

Hoewel Ghislain de Mevius, Adrian Fernémont en Grégoire Munster elk een snelste tijd lieten optekenen konden ze niet verhinderen dat Stéphane Lefebvre met overwicht naar de zege in de South Belgian Rally reed.

Vanaf de eerste meters reed Stéphane Lefebvre met zijn door de Belgische invoerder ondersteunde Citroën C3 Rally2 aan de leiding, om zo op het palmares van de South Belgian Rally Ghislain de Mevius op te volgen. De Noord-Fransman reed deze zaterdag voor het eerst op het schitterende parcours in en rond Vresse-sur-Semois, en door bij 9 van de 12 proeven de snelste tijd te laten optekenen bevestigde hij zijn reputatie van een te duchten tegenstander. Uiteraard verstevigt Stéphane Lefebvre met zijn tweede opeenvolgende zege ook zijn leidersplaats in de tussenstand voor het Kroon-Oil Belgian Rally Championship. De strijd voor de tweede plaats woedde vooral in de eerste helft van de wedstrijd. Na Ghislain de Mevius en Gino Büx wist ook Grégoire Munster op de eerste ereplaats post te vatten, waarna de Hyundai-rijder zijn voorsprong op zijn Skoda-collega’s gestaag wist uit te bouwen, en tegelijk in de buurt van Lefebvre wist te blijven. Een meer dan degelijk resultaat voor Grégoire Munster, die vooral ter voorbereiding op de Rally van Kroatië richting Vresse was getrokken. Ook Pierre-Louis Loubet had dat doel voor ogen, en door met de Ford Puma Hybrid Rally1 van M-Sport de rol van nulwagen te vervullen zorgde hij bij de talrijk opgekomen fans voor heel wat enthousiaste reacties.

De strijd om de derde podiumplaats werd tijdens de laatste lus beslecht, waarbij Gino Büx en Ghislain de Mevius voortdurend stuivertje wisselden. Uiteindelijk was het de jongeman uit Malmédy die het haalde, waardoor hij na zijn tweede plek in Sint-Truiden opnieuw een podiumplaats veroverde. Ghislain de Mevius, in juni de winnaar van de editie 2021 van de South Belgian Rally, moest deze keer tevreden zijn met de vierde plek, een uitslag die de rijder van de Skoda van het GRallyTeam uiteraard niet helemaal beviel. Ontgoocheling ook bij regerend kampioen Adrian Fernémont, die met zijn Fabia Rally2 vijfde werd. De top 8 werd vervolledigd door drie andere Rally2-wagens: de Citroëns van de sterk presterende Maxime Potty en Cédric De Cecco, gevolgd door de Skoda van Bastien Rouard.In GT bleef Romain Delhez na de te snelle opgave voor Cédric Cherain trouw aan zijn reputatie, en wist met zijn Porsche 997 GT3 naast de GT-zege ook een top 10 algemeen te scoren. De tweede manche van de nieuwe BRC Master Cup ging naar thuisrijder Éric Cunin, met zijn Skoda ook 12de algemeen.

De Duitser Marijan Griebel behaalde met zijn Peugeot 208 Rally4 verrassend makkelijk de eerste overwinning in de Stellantis Rally Cup 2022. In deze cup bleef hij voor de Peugeot 208 Rally4 van Fred Caprasse en de Opel Corsa Rally4 van Charles Munster, die zich in zijn afstellingen had vergist. Ook Tom Rensonnet liet een sterke prestatie optekenen: met zijn Renault Clio Rally4 werd hij 13de algemeen, tweede RC4 op slechts zes tellen van Griebel, maar vooral schitterend winnaar bij de Juniors.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws