Casier beste Belg in Le Touquet, Merlevede wint bij Historics

Christophe Merlevede kon de goede lijn uit het vrijdaggedeelte, waarbij hij de leiding nam na 3 besttijden, in Le Touquet doortrekken op zaterdag. De BMW M3-rijder beheerste op een mooie manier de rally, af en toe eens een kruimel latend aan de concurrentie. Zo kon Paul Lietaer, na de opgave op vrijdag door versnellingsbakproblemen, via superrally terug zijn opwachting maken. De Opel Ascona 400 was goed drie besttijden, maar naar het einde toe moest ‘Polle’ toch de handdoek gooien door mechanische problemen.

Merlevede won zijn tweede Franse rally op rij. Hij had een voorsprong van ongeveer anderhalve minuut op Jean-Pierre Gatti, ook met een BMW M3. François Guillemin finishte als derde op meer dan 8 minuten van de winnaar.

In het moderne gebeuren finishte Bernd Casier als 12e algemeen als beste Belg. Van een strijd met William Wagner was nooit geen sprake op zaterdag, want al op de eerste kp van de dag moest de Volkswagen Polo Gti-rijder de strijd staken. Ook Bart Sobry plaatste zijn Ford Fiesta vroegtijdig op het opgeverspark.

Lander Dhaene mag best tevreden zijn over het debuut in de Franse Renault Clio Trophy. Een 14e plaats, op 31 finishers, tussen allemaal mensen met een pak meer ervaring, het laat het beste verhopen voor de toekomst.

Winnaar in de eerste proef van het Franse tarmackampioenschap werd Nicolas Ciamin, in een Hyundai i20. De top-3bleef ten opzichte van de eerste dag ongewijzigd, met Quentin Giordano (Volkswagen Polo) op twee en Quentin Gilbert(Citroën C3) op drie. Cédric Robert was met de Alpine A110 de enige die nog binnen de minuut bleef van de overwinnaar.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws