Tom Rensonnet: “van deze overwinning zal ik genieten”

Drie weken na hun Junior-zege in de Rally van Haspengouw wisten Tom Rensonnet en Loïc Dumont in de South Belgian Rally opnieuw een overweldigende eerste plaats te veroveren. De Clio Rally4 in de kleuren van het RACB National Team liet 11 van de 12 snelste tijden optekenen en finishte op een indrukwekkende 13de plaats algemeen.

En twee! Het wordt nog een lang seizoen, maar de start verliep alvast perfect voor Tom Rensonnet en Loïc Dumont. Na een tweede opeenvolgende zege zijn ze autoritair leider in de tussenstand voor het nationale Junior-kampioenschap. Na de verkavelingswegen van Haspengouw kregen de jonge Belgen dit weekend de snelle en bochtige wegen van de regio rond Vresse-sur-Semois voorgeschoteld. Ook daar wisten ze hun potentieel te bewijzen. Vanaf de eerste meters namen ze de leiding in de Junior-categorie in handen, en wisten hun voorsprong gestaag uit te breiden.

Tom Rensonnet – South Belgian Rally 2022

Op de 12 chronoritten van de South Belgian Rally wisten ze elf keer de snelste tijd in hun categorie neer te zetten, waardoor ze stevig aan de leiding van de tussenstand staan. “Iedereen feliciteert me met de wedstrijd van zaterdag, maar ik besef nog niet te goed wat er gebeurd is”, glimlacht Tom Rensonnet. “Ik denk dat ik nog lang zal genieten van deze overwinning. Dat we zo goed presteren heeft uiteraard ook te maken met de context waarin we kunnen rijden. Loïc, mijn corijder, leverde opnieuw uitstekend werk. En de auto, uit de ateliers van CRT, had geen enkel zwak moment.” Het mooiste bewijs van hun foutloze wedstrijd leverden Rensonnet en Dumont door hun Clio Rally4 naar de 13de plek algemeen te rijden, voor een rist wagens die een pak krachtiger zijn.

“Ik ben er ook best trots op dat ik uiteindelijk slechts 6,8 seconden op de Duitser Griebel heb moeten toegeven”, stelt Tom Rensonnet. “Hij heeft al tientallen rally’s op zijn naam staan en met twee Duitse en twee Europese Junior-titels heeft hij een meer dan goed gevuld palmares. Dat ik hem meer dan eens wist voor te blijven doet heel veel deugd.”

Margot Ureel
Margot Ureel
Margot Ureel is de jongste en enige vrouwelijke medewerker van RallyandRaces. Autosport ligt haar nauw aan het hart, ze is dan ook steevast te vinden op tal van rally’s. Door haar ervaring op de rallyradio verwoordt ze de nieuwsitems met de nodige zorg en kwaliteit.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws