Debackere trekt aan het langste eind in de Short Rally van Moorslede

Ook de VAS wedstrijden zijn opnieuw op gang geschoten. Na twee jaar uitstel kon de Short Rally van Moorslede eindelijk het startschot geven. Het deelnemersveld aan de start was dan ook indrukwekkend. Melissa Debackere kwam aanzetten met de Skoda Fabia R5 en werd dan ook snel getipt als mogelijke winnares. Ze heeft die verwachtingen dan met glans kunnen inlossen.

Al ging dit niet zonder slag of stoot. Debackere kreeg hevig weerwerk van Vincent Verschueren in de Volkswagen Polo GTI R5. Maar tijdens de laatste service moest er een nieuwe versnellingsbak gestoken worden bij Verschueren, wat hem natuurlijk wat tijd heeft gekost. Het verschil tussen beide tenoren aan de meet bedraagt slecht 1,4 seconden. Ook Steve Bécaert kwam opnieuw aan de start en eindigde knap derde met de Ford Fiësta R5 Evo.

Vincent Verschueren - Short Rally van Moorslede
Vincent Verschueren – Short Rally van Moorslede

Bert Coene is een niet te missen naam in de Short Rally van Moorslede, hij eindigde net buiten de top drie. Gunther Monnens mengde zich in de loop van de dag maar al te graag tussen de R5 wagens met zijn Porsche 991 GT3, maar moet wegens een straftijd tevreden zijn met een zesde plaats, net voor de BMW 318 van Brecht Hoorne. De top tien wordt aangevuld met de namen van Thierry Deconinck ( Mitsubishi Lancer Evo X), Jeoffrey Lerminez (Ford Fiësta R5), Bjorn Ramboer (Mitsubishi Lancer Evo IX) en Thierry Cockelaere (BMW M1).

Thierry Cockelaere - Short Rally van Moorslede
Thierry Cockelaere – Short Rally van Moorslede

Bij de Historics was het ook druk aan de start. Paul Lietaer kon niet meestrijden voor de titel in Le Touquet, dus kwam hij maar al te graag naar Moorslede voor een tweede poging. En met succes! De Polle wint in Moorslede met een kleine halve minuut voorsprong op de BMW E30 M3 van Cedriek Merlevede. Nog meer BMW geweld kregen we van Pieter- Jan Maeyaert. Hij was op weg naar een derde podiumplaats, maar moest op de laatste proef de handdoek in de ring gooien.

Paul Lietaer - Short Rally van Moorslede
Paul Lietaer – Short Rally van Moorslede

Zo gaat de derde plaats naar Bram Fonteyne, die na enkele sabatjaren terug aan de start kwam met zijn Volvo 240 Turbo. Hij kreeg tegenstand van Bert Swerts in de Opel Manta. Swerts eindigde dan ook knap vierde. Claude Debue sluit de top vijf af in de Opel Ascona A. Binnen de top tien zien we nog Patrick Mylleville (Porsche 911 SCRS), Glenn Rogiers (Opel Kadett), Ludovic Vitse (Opel Astra), Lode Dekeyser (Porsche 911), en de BMW E21 van Danny Kerckhof.

Bram Fonteyne - Short Rally van Moorslede
Bram Fonteyne – Short Rally van Moorslede

De volgende VAS wedstrijd op de kalender is de Monteberg Rally, waar de deelnemers opnieuw richting Poperinge trekken.

Margot Ureel
Margot Ureel
Margot Ureel is de jongste en enige vrouwelijke medewerker van RallyandRaces. Autosport ligt haar nauw aan het hart, ze is dan ook steevast te vinden op tal van rally’s. Door haar ervaring op de rallyradio verwoordt ze de nieuwsitems met de nodige zorg en kwaliteit.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws