Brecht Hoorne goed voor top-5 in Moorslede

Voor de start van de Short Rally van Moorslede werden er vooral R5-wagens en snelle Porsches naar voor geschoven voor een plaatsje in de top-5. Een van de verrassingen was toch wel Brecht Hoorne. Iedereen is overtuigd van de rijkwaliteiten van Brecht, maar zo naar voor komen met een spiksplinternieuwe wagen, het is niet aan iedereen gegeven.

Co-piloot Kenny Deroo doet ons het wedstrijdverhaal. “Brecht heeft meer dan een jaar heel intens gewerkt aan zijn zelf gebouwde rallywagen. En eindelijk was het zover dat we konden starten aan het rallyseizoen.  Na geen meter te hebben getest, kwamen we toch met grote vraagtekens aan de start. Ons doel was kilometers maken en de auto perfect na Brecht zijn hand te zetten.

Na een rustige en afwachtende start op de eerste proef, zat het gevoel in de wagen meteen wel goed. Vanaf de 2de proef kwamen meteen al de goeie tijden . Met 2x zelfs een 4de tijd algemeen eindigen we op een onverhoopte 5de plaats algemeen en als eerste tweewiel aangedreven wagen. We hadden op voorhand willen tekenen voor zo’n resultaat, en het gevoel in de wagen. Ik denk dat we echt het maximum eruit gehaald hebben en dat er niet meer inzat. De samenwerking en het vertrouwen met Brecht loopt ook perfect en beloofd alleen maar veel goeds naar de toekomst toe.

Ook een dikke pluim voor de organisatie, het was echt een topeditie. Volgend jaar zien ze ons zeker terug. Zoals iedereen ook wel weet is rallysport een hele dure hobby. Dus had ik nog graag eens de sponsors in de kijker gezet. Want zonder hen geen rally. Bij deze grote dank aan onze partners: Sibotec, rent 2 adventure, Fitrama, Coeman Decoratie en SVR Autosport
Onze volgende wedstrijd op het programma zal de Rally Van De Monteberg zijn. De Tac Rally van Tielt past jammer genoeg niet in het budget.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws