Sterke prestatie van Stijn Naert en Steven Ramboer

De short rally van Moorslede was ook voor Stijn Naert en Steven Ramboer de seizoensopener. Na de eerste samenwerking in 6 uren van Kortrijk, met een prachtige tweede plaats in divisie 1-2, werd er deze winter beslist om ook het seizoen 2022 samen aan te vatten.

Steven Ramboer: “Even goed doen als Kortrijk zou heel moeilijk worden, maar zoals zo vaak worden de bloemen aan de meet uitgedeeld. We begonnen de wedstrijd met een vierde tijd in de klasse en we waren daar uiterst tevreden mee. We hadden namelijk de wedstrijd met dezelfde mentaliteit aangevat als Kortrijk en zagen de eerste ronde als een snelle verkenning. We hadden nog wat marge. Tijdens de eerste service beslisten we om voor het eerst op slick wedstrijdbanden te rijden. Een primeur voor de piloot.

Maar net voor het vertrek begon het te regenen wat ons deed beslissen om toch maar voor de vertrouwde straatbanden te kiezen. Het zou niet wijs zijn om de piloot meteen voor zijn eerste meters met wedstrijdbanden te laten starten op nat asfalt met slicks. We waren wel wat voorzichtiger in die tweede ronde want een foutje is snel gebeurd op dit gladde, natte asfalt. We waren misschien iets te behouden en in de druk bezette klasse 2C betaal je dat meteen cash. Want veel wagens en piloten zijn aan elkaar gewaagd wat het niveau wel ten goede komt. We zakten weg naar plaats 6 in de klasse.

Tijdens ronde 3 vochten we echter terug en konden we 2 plaatsjes goedmaken in de klasse en stonden we 4de in 1-2 door het uitvallen van Leander Sintubin, die wel zeer mooie tijden liet noteren.
De vierde plaats leek het hoogst haalbare in de klasse te worden voor aanvang van de laatste ronde, gezien we bijna 24 sec achterstand hadden op plaats 3. Maar we besloten om er toch nog voor te gaan. We konden een mooie tijd noteren op de voorlaatste proef (2de tijd in de klasse) en kwamen terug tot 9 seconden van plaats 3 maar bleven wel nog steeds 4de.

Tijdens de laatste kp kregen we het enige euveltje van de dag in de Saxo te verwerken. Gedurende een tweetal kilometer was plots het vermogen wat weg. De auto trok veel minder snel op na de korte bochten en we waren dan ook blij dat plots na enkele kilometer de Saxo weer als vanouds begon op te trekken. Het deed ons een tiental seconden verliezen.

We waren tot dat euvel zeer snel onderweg maar dachten aan het einde van de proef dat het niet genoeg ging zijn om veel goed te maken op plaats 2. Ja, plaats 2, want onderweg zagen we Luc Diet staan langs de kant van de weg. We keken dus vol ongeduld naar de tijden onderweg naar Dadizele. En jawel, we werden uiteindelijk 2de in de klasse, na teamgenoot Stijn Blanchard en Jens Naessens. Tevens een mooie 4de stek in Divisie 1-2. Na Kortrijk wederom een prachtresultaat.

Op 1 warm momentje na werden er geen fouten gemaakt door Stijn die wederom een feilloos parcours aflegde, en zeer goed en beheerst de proeven afwerkte met 2 heel sterke slotproeven. Hiermee nogmaals zijn snelheid bewees, gekruid met een foutloze wedstrijd.

Een woordje van dank uiteraard voor de sponsors die talrijk aanwezig waren en ons kwamen bezoeken op de service en uiteraard de service mensen die de auto steeds in optima forma brachten. Ook de organisatie mag een pluim op haar hoed steken voor de mooie proeven, goede timing en korte verbindingen. Een compacte short-rally zoals die hoort te zijn. Op naar de Monteberg voor de tweede wedstrijd van het VAS kampioenschap.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws