La #480 Milo Tourneur verrast de favorieten in Mettet!

Zelden heeft de VW Fun Cup powered by Hankook zo’n onvoorspelbare seizoensopener meegemaakt. De beslissing viel pas op vijf minuten van de zwart-witgeblokte vlag, na een memorabel duel tussen de #480 Milo Tourneur van Guillaume Mondron, Gilles Verleyen en Simon Tourneur, en de #199 DRM Credeco van Julien Schein, Quentin Denis en Florian Van Dooren. De #477 DRM Autographe van titelverdedigers Cédric Bollen, Emile De Dryver en Sébastien Kluyskens moest genoegen nemen met de derde plaats.

Een prachtige lentezon, een kleurrijk peloton en een glimlach op de gezichten van de deelnemers aan de Kronos 8 Hours of Mettet. Ja, iedereen heeft de VW Fun Cup powered by Hankook gemist! De aftrap van het seizoen 2022 draaide uit op een spannende confrontatie tussen de favorieten en – vooral – enkele teams die weinig specialisten op het algemene podium hadden verwacht.

De absolute revelatie van het openingsweekend was de #199 DRM Credeco van Julien Schein, Quentin Denis (auteur van de snelste wedstrijdronde) en nieuwkomer Florian Van Dooren. Het drietal vocht terug na een Stop & Go na het eerste pitstopvenster en mengde zich in de tweede wedstrijdhelft in de strijd voor de overwinning. Julien Schein, kampioen van de virtuele VW e-Fun Cup in 2020, vocht als een leeuw maar werd op vijf minuten van het einde ingehaald door Guillaume Mondron (#480 Milo Tourneur).

“Het was zeker geen perfecte race voor ons, maar door enkele neutralisaties konden we weer aansluiten bij de kopgroep”, reageerde Guillaume Mondron aan de voet van het podium. “Toen ik Julien voor me zag na de laatste pitstop, heb ik mezelf voorgenomen om alles uit de kast te halen. Zelden was ik zo geconcentreerd en vastberaden aan het stuur van een racewagen. Ik kon wat profiteren van het verkeer om een inhaalbeweging te plaatsen en de overwinning veilig te stellen. Wat een ontlading!”

In het kamp van DRM Motorsport was de ontgoocheling nauwelijks voelbaar. En terecht, want naast de opmerkelijke tweede plaats in het algemene klassement, won het drietal van de #199 zowel in Fun (voor teams zonder Top Gun-rijder) als in Pure (voor rijders met voornamelijk de VW Fun Cup op hun palmares)! “We zijn inderdaad vooral gelukkig en niet verdrietig door deze nipte nederlaag”, klonk het bij een sportieve Julien Schein. “Deze prestatie is echt onverhoopt. Bedankt aan iedereen die ons dit weekend heeft gesteund op het circuit. De volgende race kan niet snel genoeg komen…”

VW Fun Cup

Favorieten laten steken vallen

De #477 DRM Autographe vervolledigde het algemene podium tussen Samber en Maas, na een wedstrijd die gekenmerkt werd door een kleine aanrijding en een moeilijk te besturen VW Fun Cup Evo3. Toch doen Cédric Bollen, Emile De Dryver en Sébastien Kluyskens een goede zaak, want verschillende andere favorieten verloren terrein door schade. Zowel de #280 Milo Socardenne (Van Impe-Caprasse-Donniacuo), de #13 SP Consulting by ACM (Perrin-Detry-Breckpot), de #444 CG Racing (Raspatelli-Leenders-Smits) en de #465 Compact Machinery by Leader (Földesi-Dupont-Morlet-Chevalier) moeten nu al de achtervolging inzetten in het kampioenschap. Niets is verloren natuurlijk, want op het einde van het seizoen moet er rekening gehouden worden met het schrapresultaat.

Door de tegenvallende prestaties bij de favorieten kaapten heel wat andere teams een ereplaats weg in het algemene klassement. De nieuwe #486 van Michaël Mazuin Sport (Camille, Louis en Michaël Mazuin) nam op zondagochtend de beste start en bleef nadien een rol spelen in het algemene klassement. Uiteindelijk werd de racende familie vierde algemeen en tweede in de Fun-klasse. De bronzen medaille in Fun en de vijfde plek algemeen was voor de #415 Clubsport Racing van Pieter Ooms en Koen De Wit.

Achter de ongenaakbare #199 DRM Credeco waren de overige medailles in de Pure-categorie respectievelijk voor de #487 AC Motorsport van Arnaud Quédé, Geert Windels, Benoit Arnaudet en Raphael Bolle De Bal, en de #114 Clubsport Racing van Olivier Aerts, Philip Vandewalle en Bram Vanhengel. Beide teams eindigden in de algemene top 10.

Jeugd aan de macht in Biplace

Twee youngsters domineerden de Biplace-categorie tijdens de Kronos 8 Hours of Mettet. Aan het stuur van de #377 Michaël Mazuin Sport waren Alessandro Tudisca en Lucas Taelman de hele wedstrijd ongrijpbaar voor de concurrentie. Aangezien de twee rookies geen passagiers meenamen, deden de achtervolgers echter de beste zaak voor het kampioenschap.

De #355 Publincentive by Leader (Christian Gengoux-Lyssia Baudet-Mitchel Kukenheim), de #365 Car-Pass LRE by DRM (Stéphane Lémeret-Philippe Denis-Gautier Engisch-Philippe Reynens-Miguel Coppieters) en de #315 Fun 4 Racers by Comtoyou (Norbert Camara-Marc-Olivier Van Oppens-Geoffrey Bara-Frédéric Taquet) trekken met de meeste punten naar de tweede race van het seizoen.

Voor die tweede race van het seizoen geven we u afspraak op 23 en 24 april op Circuit Zandvoort voor een confrontatie van acht uur op het spectaculaire F1-circuit. Nemen de favorieten revanche of blijven de outsiders aan de macht? Het antwoord volgt over vijf weken!

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws