Vader en zoon Debue 4de bij Historics in Moorslede

Ook voor vader Claude en zoon Colin Debue waren het de eerste rallymeters in 2022. Het DCC-team kwam in de eerste Short Rally van Moorslede aan de start met hun Opel Ascona A om te strijden bij de historics

“Onze ambitie was zoveel mogelijk punten scoren in functie van het VAS-kampioenschap. We wisten op voorhand al dat de concurrentie zeer zwaar zou zijn in de divisie 4 (historic).

De eerste ronde liep goed en we waren goed mee vooraan, maar in de tweede lus hadden we wat pech. Halverwege de klassementsproef Moorslede was er veel gerucht aan de achteras en zijn we aan 90% doorgereden. Uit concentratie gaan we eruit in het veld, waar we een tiental seconden verliezen. Na de proef afgereden zag ik de panhardstang op de grond liggen. Deze konden we voorlopig vasthangen, maar op de proef Dadizele konden we ook niet voluit gaan. Bovenop sputterde de motor telkens na de start, waar ook nog enkele tellen verloren gingen, maar dat is nu eenmaal rallysport, iedereen heeft wel eens iets voor.

Zo eindigden we op een 4e plaats in divisie4 (historic) na een ongenaakbare Paul Lietaer en leuke battles met Bram Fonteyne & Bert Swerts. Misschien zat er iets meer in maar toch tevreden met het resultaat. Dank aan onze sponsors, ook een dikke pluim voor de organisatie! We kijken al uit naar de Rally van de Monteberg.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws