Familie Vandoolaeghe met wisselend succes in Moorslede

De familie Vandoolaeghe, met roots in Zonnebeke, zorgden toch wel voor een soort unicum in de Short Rally van Moorslede. Zowel vader Jan, als zonen Benoit en Mathieu, kwamen aan de start van de West-Vlaamse seizoensopener. Waar de ene in contact kwam met de Moorsleedse natuur, waren de anderen best tevreden over hun prestatie. Hun wedstrijdverhaal, te beginnen met Benoit Vandoolaeghe.

“Ik ben deze Short Rally van Moorslede gestart met Christophe Pittellioen en diens Renault Clio. Een eerste kennismaking, maar de deelname is aan de toog beklonken en de dynamiek in de auto zat meteen op en top. Het voelde goed aan van beide kanten, wat zorgde voor scherpe tijden en eenn15de algemene tijd bij de moderne.

De eerste ronde gestart op regenbanden achteraan om de rubbers sneller warm te laten worden. Wat toch zorgde voor heel wat overstuur. In de tweede ronde dan op harde banden over gegaan, maar begon het toen wel te regenen! De derde omloop dan op veilig gespeeld en op zachte banden overgegaan maar toen kwam de zon uit! Laatst ronde terug op harde rubbers, en nog eens alle registers open getrokken. We hebben zéér veel plezier beleefd en aan de finish een ongelofelijke overwinningskreet van mijn chauffeur, na een seizoen vol pech. Eindelijk nog eens een rally tot een goed einde gebracht zonder mechanische breuk. De wagen heeft het volledige weekend geen krimp gegeven, alles was dan ook nagelnieuw om dit seizoen te starten. Van beide kanten denken we wel dat er nog rally’s samen zullen volgen”


Mathieu: “Ik ben gestart met mijn vaste co Stijn Deceunick en kende een vlotte rally. Het was wel een heel ‘slippery’ parcours om de dikke 300 pk aan de grond te zetten op het gladde asfalt. En meer nog, de tweede ronde met de regen hadden we iets minder grip op de achterwielen. Al bij al denken we een sterke rally te hebben gereden met een 10de plaats algemeen bij de Historics met de volledig zelf gebouwde Mercedes 190 diesel”


Voor vader Jan liep het verhaal plots ten einde toen op kp Dadizele, na een lang recht stuk, een rechts 30 te gewillig werd genomen en de wagen bij het insturen de binnenkant van de gracht ingleed. De VW Scirocco lag veel te diep en er was geen mogelijkheid om snel genoeg uit te halen, zodat hij samen met piloot Stefan Dewulf de handdoek moest gooien.

Mathieu en Benoit rijden samen de ORC Canal-rally met de Mercedes 190.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws