Trimard Classic 2022, eentje voor de geschiedenisboeken

De organisatie en de vele deelnemers moesten twee jaar wachten op een nieuwe editie van deze marathon wedstrijd, maar het verlangen werd op alle manieren ingelost.

Zaterdagmorgen werd meteen duidelijk dat de lat hoog ging liggen tijdens deze editie, meteen na het podium lag er al een eerste RT te wachten op de deelnemers van de marathon klasse. Geen ruimte dus om even in het ritme te komen, meteen wakker zijn was de boodschap. Via landelijke wegen werd al snel de grens met Frankrijk overgestoken om zo richting de streek van Calais en Le Touquet te rijden.

De eerste sneeuw was hierbij metgezel van de Trimards en zorgde voor een speciaal kader, net zoals de prachtige vergezichten. Vergezichten waarbij zelfs de White Cliffs van Dover zichtbaar waren. Einddoel voor de zaterdag was de Baai van de Somme waar de deelnemers na een heerlijk diner konden genieten van een welverdiende rust.

Guy en Olivier Dupont gingen deze nachtrust in als leiders in hun Austin Healey MK III, met net achter zich Jean Jacques Martens en Aswin Pyck, het vershil tussen beide teams slechts 5,75 punten. Derde plaats was op dat moment in handen van Patrick Van Remoortel en Bert Werniers in de Apal Coupé, het verschil met plaats twee 0,80 punten.

foto FB Trimard Classic

In de Touring klasse waren het Nick Windels en Indra Vandekendelaere in de BMW 318 die de leiding in handen hadden, voor Frederik Debeil en Greta Dumon in de Jaguar. Patrick De Pau en Nadine Everaerd in de mooie Lancia Beta Monte Carlo gingen slapen met de derde plaats op zak.

Werd op zaterdag gekozen voor de kustlijn, op zondag was de keuze meer het binnenland voor de terugrit. De wagens werden ontdaan van een dun laagje ijs en de strijd voor de overwinning kon verder gezet worden. En die strijd ging verder in alle mogelijke weersomstandigheden: sneeuw, hagelstenen, regen, zon…alles was van de partij om de deelnemers uit hun lood te slaan. Neem daarbovenop een strak tempo en de nodige valstrikken en je hebt het een perfect recept om er een boeiende dag van de te maken.

Helaas was die dag en strijd van korte duur voor de leiders, de Austin Healy MK III ging van de weg af op een tricky plaats, gelukkig zonder erg voor Guy en Olivier maar de wagen had wel wat schade opgelopen. Mario Varrewaere en Björn Clauw reden een heel sterk zondagsgedeelte en veroverden zo de tweede plaats in het eindklassement. Hun achterstand op de uiteindelijke winnaars Jean Jacques Martens en Aswin Pyck bedroeg 9,60 punten. Dit duo in de Austin A 30 van het bouwjaar 1954 had 30,55 punten op hun conto staan. Patrick Van Remoortel en Bert Werniers namen de derde podiumplaats mee naar huis in de Apal Coupé.

In de Touring klasse gaven Nick Windels en Indra Vandekendelaere de leiding niet meer uit handen en wonnen voor Patrick De Pau en Nadine Everaerd, het verschil slechts 3,30 punten tussen beide teams. Geert Windels en Heidi Calmeyn eindigden derde in de Peugeot 504.

We kunnen stellen dat het een super geslaagd weekend was die voor iedereen de nodige uitdagingen had. Het moment dat bijna iedereen zich miskeek op de situatie met het > teken en de wagens uit alle mogelijke richtingen kwamen aanrijden was schitterend om zien, wel minder als je niet meteen de juiste oplossing wist natuurlijk en kostbare tijd verloren ging.

De wegen op zondag waarbij de sneeuw geruimd was en daardoor langs beide kanten een kleine sneeuwmuur was ontstaan deed denken aan een heel andere regio dan het binnenland van ” Les Sept Valleés”.

De wegen die werden opgezocht hadden voor ieder wat wils, van haarspelden tot kronkelende wegen op en tussen de heuvels, de passage door de beek zorgde voor een uniek moment en uiteraard voor prachtige foto’s.

De tussenkomsten aan de TK’s door het vliegende media team waren supertof, de micro onder de neus geduwd krijgen door Jean-Paul Klinkers is altijd een belevenis.

De organisatie heeft terug het onderste uit de kan gehaald om een schitterend evenement aan te bieden aan de groep Trimards die zich hadden ingeschreven. Merci aan de mensen die de tijdscontroles bemanden in de kou en eveneens aan iedereen die achter de schermen helpt om alles klaar te krijgen. Wat ons betreft tot volgend jaar!

Foto’s met dank aan Tom Hollebeke

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws