Vincent Verschueren: “In deze omstandigheden zal de TAC een flinke uitdaging vormen!”

Vincent Verschueren en Filip Cuvelier betwisten aanstaande zaterdag 9 april met de TAC Rally hun eerste manche van het seizoen in het Belgian Rally Championship. De GoDrive-rijder viseert in zijn Volkswagen Polo GTI Rally2 een podiumplaats bij zijn thuiswedstrijd.

In de regio Tielt wordt deze zaterdag de TAC Rally verreden. De afspraak vormt de derde manche van het Belgisch kampioenschap Rally en heeft voor Vincent Verschueren altijd een speciaal kantje. “Waar de Ypres Rally de thuiswedstrijd is voor mijn team GoDrive, is de TAC een beetje ‘mijn’ rally aangezien ik in Gavere woon, op een twintigtal minuten van Tielt”, stelt de GoDrive VW Polo GTI Rally2-rijder. “De manche maakt dit jaar zijn comeback op de kalender nadat deze in 2020 en 2021 werd afgelast vanwege het coronavirus. Ik moet zeggen dat ik enorm uitkijk om weer aan de start te staan van de rally die ik in 2017 nog won.”

Hoewel de TAC Rally niet de meest populaire manche op de kalender is, vormt hij niettemin een niet te onderschatten uitdaging… iets wat de rijders wel weten te waarderen. “Het is een vrij technische rally”, bevestigt de Belgian VW Club-rijder. “Er zijn verschillende gripniveaus en ook enkele zeer gladde stukken. Gezien de weersvoorspellingen op regen duiden, belooft de editie 2022 van de TAC Rally een flinke uitdaging te vormen.”

Vincent Verschueren en copiloot Filip Cuvelier lieten de twee eerste manches van het Belgisch kampioenschap aan zich voorbijgaan en vatten dus in Tielt hun nationaal seizoen aan met een rally waar verschillende titelkandidaten op het appel ontbreken. “Het is uiteraard spijtig dat de deelnemerslijst ditmaal iets compacter is”, betreurt Vincent. “Er zijn maar weinig teams die alle zes manches van het Belgian Rally Championship kunnen afwerken. Men moet dus keuzes maken en dat is meteen ook de reden waarom wij afwezig bleven op de eerste twee manches. Nu, voor ons verandert dit weinig aan de situatie: we willen een goede rally rijden en we mikken op een podiumplaats. Als we dit jaar een hoofdrol willen spelen in het BRC, zou het goed zijn om onze campagne af te trappen met een grote puntenbuit.”

Met een VW Polo GTI Rally2 die voorzien is van de meest recente upgrades en met afstellingen die steeds beter aansluiten bij de Belgische rallywegen, hopen Vincent Verschueren en Filip Cuvelier in de TAC Rally op het voorplan te treden. Op het menu staan 14 klassementsproeven en omstreeks 7u47 zal de start worden gegeven. Afspraak in Tielt!

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws