Verschueren voorlopig leider in de TAC Rally

Terwijl de weergoden goedgezind zijn deze zaterdag is het voor de piloten zoeken naar grip op de Tieltse wegen. Na de eerste ronde zien we toch enkele verrassende namen verschijnen. Gino Bux moest na twee proeven zijn wagen aan de kant zetten. Zo neemt Vincent Verschueren / Rally Driver de voorlopige leiding met een dikke halve minuut voorsprong op de Hyundai i20 van Pieterjanmichiel Cracco.

Maxime Potty zit Cracco op de hielen. Na vier proeven is er tussen beide tenoren slechts 0.6 seconden verschil. Niels Reynvoet moet voorlopig tevreden zijn met een vierde plaats. Hij verliest tijdens de snelle passages wat seconden, maar hoopt om tijdens de dag wat seconden goed te maken. Sébastien Bedoret sluit aan met zijn nieuwe Ford Fiesta Rally2. Bedoret, die op verkenningsronde is, geeft dan ook toe dat de nieuwe evoluties op de wagen gemist worden.

Maxime Potty – Shakedown TAC Rally 2022

Bij de Juniors neemt Gilles Pyck voorlopig de leiding met de Renault Clio Rally4. Jonas Dewilde moet een gat van 55 seconden zien te dichten. Een stevige sortie was deze van het Camille Mazuin, die de RACB kleuren verdedigde. Beide dames zijn er zonder kleerscheuren vanaf gekomen. Ook Lander Dheane moest zijn Renault Clio Rally5 aan de kant zetten na een sortie.

Camille Mazuin – Shakedown TAC Rally 2022

De Rally Master Cup is nu al een succes in de TAC Rally. Bert Coene neemt hier voorlopig de leiding met de Ford Fiesta R5. Maar ook Tim Van Parijs wil maar al te graag met die zege naar huis lopen. Hij verliest 7 seconden na een lekke band. Johnny Poelmans moet tevreden zijn met een voorlopige 3de plaats. Bij de RACB Mcup neemt Kurt Breackevelt de voorlopige leiding.

Cris Algoedt – Shakedown TAC Rally 2022

Bij de Historics zagen we Bjorn Syx al een duik in de gracht nemen. Gelukkig kon hij de wedstrijd verder zetten. Maar hij verloor hiermee een kostbare tijd. Zo neemt Paul Lietaer de voorlopige leiding met zijn Opel Manta 400. Verrassende tijden ook voor Sascha Oosterlinck, die de Ford Escort op een voorlopige tweede plaats brengt. Danny Kerckhof brengt de BMW M3 E30 op een voorlopige derde plaats.

Met nog drie rondes te gaan kan alles nog veranderen!

Margot Ureel
Margot Ureel
Margot Ureel is de jongste en enige vrouwelijke medewerker van RallyandRaces. Autosport ligt haar nauw aan het hart, ze is dan ook steevast te vinden op tal van rally’s. Door haar ervaring op de rallyradio verwoordt ze de nieuwsitems met de nodige zorg en kwaliteit.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws