Gemengde gevoelens voor Kurt Braeckevelt

Kurt Braekevelt werd door velen vooraf getipt als één van de topfavorieten binnen de M-Cup in Tielt.

De Oostrozebekenaar doet ons het wedstrijdverhaal: “De TAC-rally was met rood aangeduid op onze kalender om daar toch een mooi resultaat te behalen(winst was mooi geweest dus). We waren dan ook gemotiveerd om ervoor te gaan vanaf de openingsproef. Maar deze werd onderbroken toen we bijna op het einde ervan moesten stoppen voor enkele van de Clio Trophy-deelnemers die de weg versperden. Dus annulatie en een normtijd voor ons.

Klassementsproef 2 was een korte maar we konden wel de snelste tijd plaatsen. De derde opnieuw annulatie. De laatste proef van de eerste ronde pruttelde de motor wat tegen bij het starten en verloren we enkele seconden. Maar we waren toch nog goed voor een tweede tijd, we zagen het dus wel zitten .

Op KP 5 wilden we het verschil maken maar de laatste bocht schatte ik verkeer in, terwijl co-piloot Bjorn Verhamme nochtans mij duidelijk had doorgegeven dat het er vuil bij lag. Dus de gracht in en weg onze einduitslag…De vele supporters en toeschouwers hebben ons met man en macht uit de gracht proberen te halen, en na 10 minuten zijn we terug op de weg geraakt. Om dan na de assistentie alle rapste tijden in de M-Cup op onze naam te zetten .

Dus uiteindelijk konden we de TAC afsluiten met een goed gevoel dat we tot de snelsten behoren. Maar zonde dat we het niet hebben kunnen afmaken door de winst mee te nemen. Ietwat gemengde gevoelens dus. Op naar de Sezoensrally in Bocholt en bedankt aan iedereen die ons bijgestaan heeft dit weekend.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws