Camille Mazuin gemotiveerder dan ooit

Camille Mazuin en Justine Demeestere gingen in de TAC Rally dan wel zwaar van de baan, maar ze trekken wel de lessen uit de harde klap. Het duo van het RACB National Team richt zich nu al op de Rallye de Wallonie, waar ze aan het stuur van de Renault Clio uit de ateliers van CRT hun rallyleerschool zullen verder zetten.

Camille Mazuin en Justine Demeestere zullen hun eerste deelname aan het Belgische rallykampioenschap niet snel vergeten. Nadat ze tijdens de eerste twee chronoritten van de TAC Rally zoveel mogelijk hadden proberen leren, kwam hun progressie in de derde proef brutaal aan zijn eind.

“In een snelle links bocht schoof het rechterachterwiel in de graskant”, legt Camille uit. “Het was een heel smalle weg, ik kon onmogelijk de schuiver opvangen. Na links een obstakel te hebben geraakt kwam de auto aan de andere kant van de weg op zijn flank tot stilstand. We konden gelukkig op eigen kracht uit de wagen geraken. Terwijl we de achteropkomende deelnemers verwittigden, wisten de commissarissen een beginnend brandje te blussen. Het was een fout met zware gevolgen”, stelt Camille. “Het belangrijkste is dat Justine en ikzelf niet de minste schram opliepen. Het was een zware klap, maar we dragen er verder geen gevolgen van. Ik begrijp wat er is gebeurd en wil daar nu lessen uit trekken. Er is geen sprake van dat ik bij de pakken blijf neerzitten. In de Rallye de Wallonie beginnen we aan een nieuwe pagina. We moeten de rug rechten en ik ben gemotiveerder dan ooit om dat te doen.”

Marc Duez, coach bij het RACB National Team, treedt zijn pupil bij: “Crashes horen bij het leerproces, het zijn de risico’s van het vak. De TAC Rally heeft een wat atypisch parcours, dat voor rijders zonder ervaring moeilijk onder de knie te krijgen is. In principe moet je zo ver mogelijk vooruit kijken, om zo te kunnen anticiperen. Dat is op de rallywegen rond Tielt zelden mogelijk. Bovendien zijn de wegen er heel smal. Vanaf je de rijlijn ook maar een beetje verlaat, beland je in de gracht. Het kleinste foutje wordt er duur betaald, dat moesten Camille en Justine tot hun eigen scha en schande ondervinden. Maar ik ben er zeker van dat ze eind deze maand zo sterker aan de start van de Rallye de Wallonie zullen staan.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws