Philip Lommers: derde winnaar in M-Cup.

De 47ste Tac Rally in en om Tielt was afgelopen zaterdag meteen al de derde wedstrijd in de MCup 2022.
Afgelopen zaterdag had de MCup een deelnemersveld om “U” tegen te zeggen. 24 ingeschreven toppers die allemaal hun beste beentje wilden voorzetten. Een terechte beloning voor Boudewijn en de ganse M-Cup organisatie.
Philip Lommers doet ons zijn wedstrijdverhaal; “Ik stond voor de 10de maal aan de start in wat ik soms mijn “thuiswedstrijd” noem, en waar ik ook een “hattrick” scoorde door in 2016, 2017 en 2018 de eindoverwinning te behalen in het Criterium Kampioenschap.

In de eerste ronde werden helaas de lange kp’s Schuiferskapelle en Oosthoek geannuleerd wegens “crashes” van verschillende deelnemers. Gelukkig zonder erg. Enkel Franky Boulat moest de rol onmiddellijk “lossen” door technische problemen en een tijdstraf “incasseren” van 1 minuut 20. De korte klassementsproeven Ondank en Poelberg zorgden voor spanning en de verschillen waren miniem na de 1ste ronde, met een voorsprong van 1,9 seconden voor Kurt Braeckevelt op ons.
Het vertrouwen binnen onze wagen kreeg een “boost” en op Kp 5 Schuiferskapelle klokten wij de besttijd, en verloren we Kurt in de kopgroep die zich liet verrassen in de laatste bocht van deze proef.


We bleven sterke tijden neerzetten op de tabellen en sloten ronde 2 af met een voorsprong van 26 seconden op Cris Algoedt, en iets meer dan 1 minuut op Patrick Diels, die het uitstekend deed ondanks zijn gebrekkige parcourskennis.
Vanaf kp9 sloeg het “pechduiveltje” echter toe bij het Lommers Racing Team en de versnellingsbak kreeg steeds meer “nukken” !!! Sequentieel schakelen lukte niet meer in de eerste 4 versnellingen, waardoor we terug moesten gebruik maken van het koppelingspedaal en de versnellingsbak sprong soms van 4de naar 1ste . Dit euvel bracht ons uit concentratie en ritme, en Cris Algoedt wist een stukje van onze voorsprong af te knabbelen.


In mijn 9 voorgaande deelnames moest ik ook al driemaal de handdoek werpen met technische problemen….Krijgen we opnieuw een “doemscenario” ?
Met een knalprestatie op de voorlaatste snelheidsproef werd de kloof definitief geslagen met Cris Algoedt !! Cris en Danny legden beslag op de 2de plaats en het sympathieke Waalse duo Pirot-Bodet vervolledigden het podium.
10de deelname, 4 overwinningen in Tielt, waarvan de 1ste overwinning in de MCup en een 12de plaats algemeen in de 47ste Tac Rally.
Proficiat nog aan alle deelnemers in de MCup !!! Jullie waren top. 3 wedstrijden, 3 verschillende winnaars !!! Wie steekt de beker met de lange oren in de hoogte in Bocholt ?
Wij keren super gelukkig terug naar Limburg maar wel met een klein “hartje” want indien er ernstige problemen zijn met onze versnellingsbak zullen wij helaas voor Bocholt de handdoek moeten werpen !!!

Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws