Nieuwe datum en parcours voor Rally Staden

Tussen al het rallygeweld uit Tielt, kregen we ook positief nieuws te horen vanuit Staden. Jarenlang was 15 augustus de vaste datum voor de organisatie, maar net zoals vorig jaar stuurde het WRC-gebeuren in Ieper hun plannen terug wat in de war.

Voorzitter Janot Vangeenberghe: “Het heeft even geduurd voor we onze exacte datum konden bekendmaken, maar de kogel is eindelijk door de kerk. Zoals gecommuniceerd maakt de Ardeca rally van Ieper terug deel uit van het WRC, wat de rallysport in België opnieuw naar een hoger niveau tilt. Om organisatorisch alles in goede banen te kunnen leiden hebben we dit jaar geopereerd om de Rally van Staden te organiseren op 13 en 14 augustus. Vorig jaar hebben we gezien dat dit effectief geloond heeft.” Heel wat toppers kwamen immers naar Staden afgezakt als ultieme voorbereiding voor Ieper.

Niet alleen een nieuwe datum, ook een gewijzigd parcours. “Met trots kunnen we meedelen dat dit jaar alle klassementsproeven volledig vernieuwd zijn waardoor we opnieuw met een uitdagende formule naar buiten kunnen komen. En last but not least breiden we onze wedstrijd uit met een vierde en volledig nieuw klassementsproef waardoor we onze wedstrijd nog aantrekkelijker kunnen maken.”

Supporters, noteer alvast 13 en 14 augustus in de agenda.

Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws