Thierry Neuville: Kroatië is zeer uitdagend

De Rally van Kroatië is het eerste evenement op asfalt dat wordt gereden met de nieuwe hybride Rally1-wagens. De rally vindt plaats in en rond de hoofdstad van het land, Zagreb. De teams zullen 20 klassementsproeven rijden over 291,84 km van de prachtige wegen in de regio. Ondanks het feit dat het een rally met één ondergrond betreft, varieert het profiel van proef tot proef; sommige proeven bieden een glad wegdek, terwijl andere zware stukken bevatten die veroorzaakt zijn door water en weersinvloeden. De wegen zijn overal snel en bevatten een reeks zeer veeleisende smalle secties, evenals verschillende gripniveaus.

De line-up van het Hyundai team voor de Rally van Kroatië blijft ongewijzigd ten opzichte van de eerste twee rondes van het seizoen, met Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe, Ott Tänak/Martin Järveoja en Oliver Solberg/Elliott Edmondson achter het stuur van de Hyundai i20 N Rally1. Tijdens het vorige evenement in februari, Rally Zweden, behaalden Neuville en Wydaeghe met een tweede plaats het eerste podium in het hybride tijdperk voor het team. Tänak en Järveoja verzekerden zich van maximale punten in de Power Stage in een positieve afsluiting van een moeilijk weekend, terwijl Solberg en Edmondson belangrijke punten voor het kampioenschap mee naar huis namen met een zesde plaats.

Thierry Neuville: “De Rally van Kroatië is een zeer uitdagend evenement omdat de grip vrij laag is en het profiel van de etappes zeer veeleisend is. Er zijn veel blinde bochten, bergkammen, sprongen en afsnijdingen, en de wegen kunnen behoorlijk smerig zijn en bovendien erg smal. Vorig jaar hadden we geluk met het weer en waren de omstandigheden vrij droog, maar het was nog steeds vrij koud. Er zijn zeker een heleboel uitdagingen die we opnieuw zullen moeten aangaan in potentieel moeilijke omstandigheden, vooral met deze nieuwe auto’s, maar het is een ondergrond waar ik me erg comfortabel op voel. Het is een rally waar ik vorig jaar veel plezier aan heb beleefd en ik kijk er dan ook naar uit.”

Foto’s: Hyundai Motorsport Kroatië 2021

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws