RedAnt Racing klaar voor eerste thuiswedstrijd

RedAnt Racing is ondertussen aan zijn derde autosportjaar begonnen en na wedstrijden in Dubai en Italië houdt de 24H Series dit weekend halt in de Belgische Ardennen. De Europese uithoudingsserie staat borg voor een mooie mix van GT-wagens en toerwagens en zorgt zowel zaterdag als zondag voor spektakel. RedAnt Racing doet het met twee Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 en wil een vervolg breien aan de sterke resultaten van Dubai en Mugello, waar het team één zege en twee podiumplaatsen in de sterk bezette categorie voor de Porsche 992 GT3 Cup behaalde. RedAnt Racing doet daarvoor een beroep op Philippe Wils en Kurt Hensen in één Porsche 911 en op vader Bert Redant, samen met zijn zonen Ayrton en Yannick in de andere Porsche 911 van het team.

De 24 Series van Creventic was voor het laatst te gast in de Belgische Ardennen in 2019 en viert dus dit weekend zijn terugkeer. De serie bestaat uit een reeks uithoudingswedstrijden, van 12 uur tot 24 uur. Dit weekend wordt er twaalf uur geracet, met een eerste deel op zaterdag en een tweede helft op zondag. Het hele weekend is er dus spektakel in Spa-Francorchamps, met ook wedstrijden voor prototypes en formulewagens.

Bert Redant: “Het is voor ons een eerste thuiswedstrijd, wat altijd toch iets extra heeft. Ik ben vooral erg blij dat het publiek ook weer van de partij is, zonder beperkingen. Racen met fans is altijd dat tikkeltje leuker! Dit kampioenschap is enerzijds een doel op zich, maar laat ons ook toe een perfecte voorbereiding af te werken naar de 24 Hours of Zolder toe, een wedstrijd die we echt willen winnen.”

Het Oost-Vlaamse team zet dus twee Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 in, waarvan één voor een duo racende ondernemers, Philippe Wils en Kurt Hensen. Zoals vaak bij gentlemen drivers betaamt zijn ze allebei aangetrokken tot de langere wedstrijden en de 24H Series vormt een perfect kader.

“Dit is een zeer mooi kampioenschap om diverse redenen”, leggen Philippe Wils en Kurt Hensen uit. “Ten eerste zijn er niet te veel races, die dan nog relatief compact opgebouwd zijn, zodat je de professionele agenda niet te zwaar belast. Het zijn anderzijds langere races, waardoor we heel veel rijtijd hebben, op schitterende circuits, met meerdere malen ook de kans om echt 24 uur lang te racen, wat toch altijd iets magisch heeft. De organisatie is ook prima, erg professioneel en we kunnen hier prima ons ding doen. Het startveld is dan weer zeer afwisselend, met een mooie mix van tragere en snellere wagens, maar vooral met rijders die elkaar respecteren. Voor ons heeft dit kampioenschap alles wat we zoeken en we zijn er dan ook graag te gast. Het team RedAnt Racing biedt ook een perfecte balans tussen professionalisme en een familiale sfeer. Wij kijken alvast naar ieder raceweekend uit.”

De twee delen van de 12 uur van Spa-Francorchamps starten zaterdag om 12u25 en zondag om 11u20.

(persbericht)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws