Gilles Magnus en het RNT opnieuw in FIA WTCR

Onze landgenoot, sinds kort officieel Audi-fabrieksrijder, verdedigt voor het vierde opeenvolgende seizoen de kleuren van het RACB National Team, in het kampioenschap waar hij zich voor het eerst in de kijker reed.

Gilles Magnus

Sinds 2019 verdedigt Gilles Magnus met brio de kleuren van het RNT, in één van de meest hoogstaande kampioenschappen in de internationale autosport: het FIA WTCR. Zijn seizoen 2021 werd bekroond met een eerste plaats in de WTCR Trophy en een tweede bij de Juniors. Bovendien droeg Magnus meer dan zijn steentje bij aan de tweede plaats van het Belgische Comtoyou in het teamkampioenschap. Zijn goede prestaties aan het stuur van de Audi RS 3 LMS gingen bij de verantwoordelijken van het Duitse merk niet onopgemerkt voorbij. Dit seizoen wordt Gilles Magnus dan ook ‘Audi Sport Customer Racing Official Driver’. Met andere woorden: hij wordt als fabrieksrijder opgenomen in het prestigieuze team van Audi Sport.

16 Magnus Gilles (bel), Comtoyou Racing, Audi LMS, action during the 2020 FIA WTCR Race of Belgium, 1st round of the 2020 FIA World Touring Car Cup, on the Circuit Zolder, from September 11 to 13, 2020 in Zolder, Belgium – Photo Frédéric Le Floc’h / DPPI

“We zijn ontzettend blij dat we samen met Gilles ons doel hebben bereikt. In het spoor van Thierry Neuville en Stoffel Vandoorne mag de RACB er trots op zijn opnieuw een jong talent naar het internationale racetoneel te hebben gebracht”, benadrukt Geoffroy Theunis, general manager van het RACB National Team. “In drie seizoenen heeft hij bewezen bij de besten te horen. De officiële kleuren van Audi kunnen verdedigen mag voor Gilles een groot succes worden genoemd.”

Audi

Dit jaar zal Gilles Magnus opnieuw in het FIA WTCR-kampioenschap en voor de Belgische Comtoyou renstal de zwart-geel-rode kleuren verdedigen.“We weten ondertussen dat Gilles een dubbel programma zal afwerken, zowel in GT3 als in de toerwagenracerij”, vervolgt Geoffroy Theunis. “Wij zullen hem steun blijven verlenen en rond zijn prestaties in de FIA WTCR blijven communiceren, zoals we ook in het verleden al deden. Onze landgenoot (22 jaar) is meer dan ooit een locomotief voor de Belgische autosport, een geslaagd voorbeeld voor jongere rijders. Gilles dankt dit succes aan zijn talent, zijn niet-aflatende inzet en het harde werk van zijn team.”

(foto’s met dank aan RACB National Team)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws