Vader Paul en zoon Bart Lievens vatten samen raceseizoen aan

In diverse disciplines van de autosport zijn de kampioenschappen al van start gegaan, maar voor de familie Lievens wordt het startschot van hun raceseizoen gegeven in de maand mei. Vader Paul en zoon Bart werken dit jaar een dubbel programma af. Enerzijds is er de Belcar Sprint Cup en anderzijds gaan de BMW-specialisten met de GLP-RCN wedstrijden een nieuwe uitdaging aan.

De Belcar Sprint Cup voelt voor Paul en Bart Lievens al vertrouwd aan. “We komen er aan de start met onze BMW 228i, die uit ons eigen atelier komt,” verklaart Bart. “De wagen is quasi standaard maar heeft ons vorig jaar toch aangenaam verrast tijdens de sprintraces. We misten toen zelfs nipt de titel in klasse 3. De bolide staat nog steeds in dezelfde configuratie – volgens het VT2-reglement – en dit jaar zullen we met deze BMW 228i het volledige kampioenschap afwerken. Dat omvat vier wedstrijden in Zolder en een uitstapje naar Duitsland, waar we op de Grand Prix omloop van de Nürburgring zullen aantreden. Openen doen we met de Belcar Sprint Cup natuurlijk tijdens het New Race Festival in Zolder, tijdens het weekend van 14 en 15 mei.”

Lievens
Foto met dank aan ‘Racetracker’.

“De Nürburgring zullen we trouwens nog wel vaker te zien krijgen dit jaar, al zal het dan wel de Nordschleife zijn,” vervolgt Paul Lievens. “We nemen immers ook deel aan het GLP-RCN kampioenschap. GLP staat voor Gleichmäßigkeitsprüfung, wat dan in onze taal weer betekent dat het een regelmatigheidsproef is. De bedoeling is dat beide rijders zo constant mogelijke rondetijden op de tabellen zetten. Voor deze wedstrijden, die totaal nieuw zijn voor ons, rekenen we op een BMW 328i uit de stal van Ringfreaks, dat aan de Nürburgring gevestigd is. De wedstrijden worden op poten gezet door de mensen die ook de RCN (Rundstrecken Challenge Nürburgring) organiseren en eigenlijk hadden we op 2 april al een manche moeten afwerken, maar de weergoden beslisten daar toen anders over. Onze eerste race in de GLP-RCN, die overigens voor Bart en mij ook onze allereerste wedstrijd op de Nordschleife zal zijn, wordt verreden op 7 mei, in het kader van de kwalificatierace voor de ADAC 24H Nürburgring.”

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws