Bart Pyck terug van de partij

Op de inschrijvingslijst van de rally van de Monteberg, een toch wel opvallende naam: die van Bart Pyck.

“Het is nu toch een zevental jaar geleden dat ik nog eens achter het rallystuur zat” aldus de Poperingse carwashuitbater. “Maar het bloed kruipt nu éénmaal waar het niet gaan kan. De Renault Clio V6 stond hier toch maar stof te vergaren, en met gelegenheids-co Pepijn Decorte, die zijn debuut viert, werd al vlug beslist om voor eigen volk nog eens te starten.

Ik was wel vergeten hoeveel voorbereiding een rally vergt, en het slechtste moet nog komen. Volgende week zaterdag zijn de verkenningen en de keuringen voorzien, en laat ons dat nu net de drukste dag in de zaak zijn.

We gaan ons zeker niet laten veroordelen tot een bijrolletje, zonder grote risico’s te nemen of straffe uitspraken te doen. De rally is relatief kort, maar ik weet dat ik altijd iemand was die vlug het ritme beet had. Het parcours heeft weinig of geen geheimen voor mij, gezien we er al heel vaak over reden, in alle richtingen, met Ieper of de Monteberg.

En zoon Gilles zal wel klaar staan om me met raad en daad bij te staan. Laat het ons de omgekeerde wereld noemen!”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws