BRC Facebook Live tijdens de rally van Wallonië

Zoals elke manche van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship, zal ook de 38ste Rally van Wallonië live te volgen zijn op de Facebookpagina van het kampioenschap. Na de BRC Facebook Live uitzendingen, zal de vierde manche van het Belgisch rallykampioenschap weer kunnen rekenen op wereldwijde aandacht op Televisie.

Met de Rally van Wallonië staat zaterdag en zondag de eerste tweedaagse klassieker van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship op het programma. In en om Namen worden in totaal 20 klassementsproeven afgewerkt, goed voor 199,41 km tegen de klok. De gekende showavond op de Citadel van Namen, waar de rallywagens in een schitterend kader racen, verhuist van vrijdag- naar zaterdagavond. Dan zullen twee passages van de gekende showproef worden afgewerkt.

Na 11 proeven op zaterdag, volgen nog drie lussen van drie klassementsproeven op zondag, waarbij de proef van Vedrin, 10,36 km lang, dienst zal doen als Pirelli Powerstage. Voor de eerste keer zijn er dit seizoen bijkomende punten te verdienen voor de 5 snelsten op de allerlaatste proef.

Voor de wedstrijd van start gaat, zullen vrijdagavond al interviews gepresenteerd worden op de facebookpagina van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship. Enkele tenoren worden gepolst naar hun verwachtingen na de verkenningen en de shakedown.

Op zaterdag presenteren we vijf BRC Live Shows, met live actiebeelden vanaf de klassementsproeven, schitterende live luchtbeelden genomen met de drone, interviews bij de finish van de klassementsproeven en analyses van de tijden door onze ervaren presentatoren.

Op zaterdag 30 april zijn we erbij vanaf de eerste start om 9h31 op klassementsproef Nettinne-Mohiville, met zijn 18,40 km de langste proef van de wedstrijd. In de openingsronde zijn we om 10h29 ook live vanaf KP 3 Crupet (10,80 km), een snelle klassieker. Na de middag, om 13h26, volgen we de proef van Natoye (8,50 km), waarna we in de derde lus terugkeren naar Nettinne-Mohiville. Na drie lussen trekken de deelnemers naar de Citadel in Namen, waar de rallyfans kunnen genieten van het fantastische spektakel op de Esplanade.

Zondagochtend 1 mei zal de eerste BRC Live Show klassementsproef Vedrin volgen om 9h09. Om 11h11 volgen we twee klassementsproeven aansluitend live, namelijk die van Eghezée (9,00 km) en die van Fernelmont (7,17 km), de twee kortste proeven op zondag. Voor de finale van de wedstrijd gaan we om 14h45 naar KP 20, Vedrin. Dit is tevens de Pirelli Powerstage, zodat we live kunnen volgen wie de extra bonuspunten pakt en wie deze 38ste Rally van Wallonië op zijn naam zal schrijven. Emoties verzekerd!

Vanaf zondag volgen tal van TV-uitzendingen, te beginnen met een ruime samenvatting op Sporza (Een), dezelfde avond nog gevolgd door korte nieuwsitems in Sportweekend en op Tipik (RTBF).

Vervolgens zal de samenvatting van 24 minuten wereldwijd te bekijken zijn, van Dubai tot de Verenigde Staten, van Afrika tot Australië, maar ook in eigen land op Sport 10, Eclips TV, Auvio RTBR en in Nederland op Ziggo Sport.

Geniet van het spektakel dat deze Rally van Wallonië dit weekend te bieden heeft, live, online en op televisie.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws