Casper Nielsen op podium bij Clio’s

Eén van de stilaan vaste smaakmakers binnen de Renault Clio Trophy is toch zeker de Deen Casper Nielsen, bijgestaan door Ward Hanssens. Zij stonden voortdurend in de top-3, en vochten een mooi duel uit met latere winnaar Benoit Verlinde en Jeroen Catelin. Door te veel tijd verlies door platvoeren en technische problemen tuimelden ze nog van plaats twee naar het laagste podiumschavotje. Toch klinkt tevredenheid binnen het team.

“De gemiddelde snelheid in deze rally is zo hoog, ik was eigenlijk een beetje verbaasd”aldus co Ward Hanssens. “We probeerden hard te pushen en druk uit te oefenen op Verlinde en Catelin, maar we hadden de pech om zaterdag twee lekke banden op te lopen. Vooral op het “snelwegcircuit” van Crupet hebben we veel tijd verloren. We besloten zo snel mogelijk te gaan op het supershowpodium om misschien tijd terug te krijgen op Benoit. En om Jeroen op afstand te houden. We waren succesvol en klaar om te vechten op zondag en het beste te geven dat we hadden.

Helaas hebben we een heel slechte start gehad op dag twee! Op weg naar de eerste lus in de ochtend ging er een versnellingsniveausensor kapot. Dus moesten we de eerste lus rijden zonder stroom in de auto. De serviceploeg heeft de klus geklaard op het servicepark wat ons verse “Moood” opleverde. De volgende etappes gingen heel goed. Ik denk dat we hebben laten zien dat we kunnen vechten voor de overwinning in deze Clio-trofee.

Grote dank aan Sandrine en de andere deelnemers voor de leuke sfeer in deze Cup! Ik wil alle deelnemers feliciteren met hun resultaten. Hartelijk dank aan het Orfys-team voor een performante auto en een geweldige serviceploeg. Op een dag zullen we de beker mee naar huis nemen, we zullen blijven vechten voor de overwinning.
Volgende afspraak: volgende week Monteberg in onze 106 Maxi.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws