Camille Mazuin: progressie geboekt

Opdracht volbracht voor Camille Mazuin en Justine Demeestere in de Rallye de Wallonie, waar ze tevreden de finish haalden. Gedurende de twee wedstrijddagen wisten de twee dames van het RACB National team aan het stuur van hun Renault Clio uit de ateliers van CRT steeds sneller te gaan.

Blije en tevreden gezichten bij Camille Mazuin en Justine Demeestere, zondagmiddag aan het finishpodium van de Rallye de Wallonie. De zware klapper van de TAC Rally enkele weken eerder was nog slechts een vage herinnering. Op de chronoritten in en rond Namen wist het duo van de Renault Clio Rally5 in de kleuren van het RACB National Team een foutloos parcours af te leggen. “Ik heb mijn leerschool in de rallysport verder afgewerkt”, analyseerde Camille. “Methodisch, zonder te overhaasten, wisten Justine en ik de hele wedstrijd lang het vooraf vastgelegde ritme aan te houden. Zo beschouwden we zowel zaterdag als zondag de eerste passages op de proeven als een bevestiging van onze nota’s. We hielden dus een zekere veiligheidsmarge achter de hand. Bij elke proef vergeleken we onze tijden. Zo konden we vaststellen dat we bij de tweede lus onze tijden met 1,5 à 2,5 seconden per kilometer konden verbeteren. En bij de derde doortocht wisten we nog een beetje sneller te gaan.” Het duo Mazuin-Demeestere kon hun bolide dan ook intact in het gesloten wagenpark van de Rallye de Wallonie parkeren.“Met uitzondering van een gemist rempunt op de kiezel begingen we geen enkele fout”, aldus Camille, die zich nu zal toeleggen op het slot van haar studies handelsingenieur.

“De volgende wedstrijd van de Clio Trophy, de Omloop van Vlaanderen, wordt in september gehouden”, stelt Geoffroy Theunis, general manager van het RNT. “Voordien zullen we proberen nog een extra rally voor Camille en Justine te vinden, zodat ze hun leerschool kunnen verder zetten.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws