Vincent Verschueren: “Tevreden het tempo van de leiders te volgen”

Nadat ze begin april de TAC Rally wonnen, hebben Vincent Verschueren en Filip Cuvelier afgelopen weekend bij de Rally van Wallonië opnieuw een mooi resultaat neergezet. De Volkswagen Polo GTI Rally2-rijders besloten na een spannende strijd de vierde manche van het Belgisch kampioenschap op de vierde plaats. En er was nog reden voor optimisme: de Belgian VW Club-rijder kon gedurende de hele rally het tempo van zijn snelste concurrenten volgen.

Bij de finish van de Rally van Wallonië overheerste bij Vincent Verschueren en Filip Cuvelier een gevoel van tevredenheid. Afgelopen zondag kwamen de rijder en copiloot van de Volkswagen Polo GTI Rally2 van het GoDrive team als winnaars uit de bus bij een strijd tot op het tiende van een seconde voor de vierde plaats.

“Bij het ingaan van de laatste drie klassementsproeven van de rally, telden we een seconde achterstand op Ghislain de Mévius”, legt Vincent uit. “Ik had geen keuze: ik moest bij de laatste lus vol in de aanval om dit resultaat te kunnen behalen. Mission Accomplished! We hebben het verschil kunnen maken met een goede chrono in Éghezée en een scratch in Fernelmont. We hebben niet enkel veel plezier gehad op de snelle wegen in de regio Namen, maar bovendien die dag ook ons duel gewonnen met 2,7 seconden voorsprong.”

Dat waren echter niet de enige positieve punten van deze vierde manche van het Kroon Oil Belgian Rally Championship. Tijdens de bijna 200 kilometer aan KP’s tegen de chrono slaagde Vincent Verschueren erin om gelijke tred te houden met het tempo van de kopgroep en zo te finishen op minder dan een minuut van de winnaar, Stéphane Lefebvre. “Dit is een van de eerste keren dat we er met de Polo in slagen om zo dicht bij de leiders te eindigen”, jubelt de Belgian VW Club-rijder. “De zege bij de TAC Rally begin april gaf zowel het team als mijzelf een boost, maar de concurrentie was anders. Hier waren alle tenoren present. Het geeft bijgevolg veel voldoening om hen het ganse weekend lang van nabij te hebben kunnen volgen.”

Verwacht echter niet dat de Belgisch kampioen uit 2017 op zijn lauweren zal rusten. De man uit Gavere wil van het momentum gebruikmaken bij de Sezoens Rally op 14 mei. “Ik aas op goede resultaten”, zegt Vincent. “Bovendien is dat een rally die ik echt leuk vind. Ik hou van de verschillende soorten ondergrond die deze rally typeren. Ik heb ook zoveel goede herinneringen aan Bocholt! Ik won er in 2018 en ik hoop dat ik dit jaar weer een trofee mee naar huis zal kunnen nemen.”

Ook voor het GoDrive team wordt de Sezoens Rally een uitgelezen kans om vertrouwen te tanken richting de belangrijkste afspraak van het seizoen: de Ardeca Ypres Rally Belgium. In beide gevallen zal Vincent Verschueren er evenwel op gebrand zijn om de kleuren van Volkswagen en de Belgian VW Club te laten schitteren.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws