Gilles Pyck heer en meester bij Juniors

Met de Rally van Wallonië werd dit weekend de vierde manche van het Junior BRC gereden. Iedereen keek uit naar het duel tussen de Clio-rijders Tom Rensonnet, winnaar van de eerste twee Junior-wedstrijden, en Gilles Pyck, autoritair winnaar van het jongerenklassement in Tielt. Na de vroege sortie van Tom Rensonnet, was er van een strijd geen sprake meer. Gilles Pyck bleek het ganse weekend heer en meester in Namen. Enkel Benoit Verlinde, tweede met zijn Clio Rally5, kon hem een bonuspunt ontfutselen op de showproef op de Citadel zaterdagavond.

Met een toptijd op de openingsproef Nettinne-Mohiville, waar hij 14″5 sneller was dan zijn concurrent, zette Gilles Pyck meteen de toon. In Natoye kon Tom Rensonnet het verschil beperken tot 2″3, maar in Crupet ging het goed fout. De Renault Clio Rally4 in de kleuren van het RACB National Team ging aan hoge snelheid van de baan. Tom Rensonnet werd door de hulpdiensten uit de Clio bevrijd. Samen met navigator Loïc Dumont werd hij naar het hospitaal overgebracht, waar een scheerbeenbreuk werd vastgesteld bij Tom Rensonnet. We wensen hem alvast een spoedig herstel toe.

Gilles Pyck en Benoit Verlinde, die beiden hun onfortuinlijke collega bijstonden, waren onder de indruk van het gebeuren, maar de wedstrijd ging verder. Omdat ook Maxim Decock van de baan was gegaan met zijn Opel Corsa Rally4, kon Gilles Pyck vanaf dat moment de wedstrijd controleren. Behoudens een scratch op de Citadel, scoorde de Clio-rijder uit Poperinge alle snelste tijden, goed voor 18 bonuspunten.

“Het was heel jammer dat Tom er niet bij was, want het zou een mooie strijd geweest zijn. Ik wens hem zeker een spoedig herstel toe. Na zijn opgave, hebben we de wedstrijd gecontroleerd. Maar, we bleven ook een goed ritme rijden om geconcentreerd te blijven, om de bonuspunten veilig te stellen en vooral om onze Clio Rally4 beter te leren kennen. Opdracht volbracht. En nu kijken we uit naar onze thuisrally, de Ardeca Ypres Rally,” lachte Gilles Pyck.

Benoit Verlinde stuurde zijn Renault Clio Rally5 naar een knappe 2de plaats. “Tegen Gilles waren we kansloos, maar we namen bij de Clio’s wel afstand van Casper Nielsen. Die ging zaterdagmiddag te agressief in de achtervolging, waarbij hij lek reed. Toen was de kloof geslagen en kon ik de tweede plaats controleren,” vertelt Benoit. Achter Casper Nielsen en Loris Nuyts, mooi vierde met zijn Peugeot 208 Rally4, werd Clémentine Benoit vijfde voor Pierre-Manuel Brasseur. Die draaide sterke tijden, maar een sortie op de allereerste proef kostte de jonge Brasseur veel tijd. Camille Mazuin, die op zoek was naar vertrouwen na haar crash in Tielt, werd 7de voor Nikolai Bruyneel, die veel tijd verloor door een rondje te weinig te rijden op de Citadel en lek te rijden op het onverhard in Fernelmont. Leergeld dat cash betaald werd.

Klassement Junior BRC (na 4/10 wedstrijden): 1. G. Pyck 79 punten; 2. T. Rensonnet 72; 3. J. Dewilde 51; 4. B. Verlinde 31; 5. M. Decock 28; 6. C. Nielsen (DK) 25; 7. Ch. Munster (L) 18; 8. P-M. Brasseur 16; 9. M. Dalsager (DK) 15; 10. L. Nuyts 12; 11. C. Benoit 10; 12. N. Bruyneel 8; 13. Th. Vandeputte & C. Mazuin 6

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws