Lefebvre wint overtuigend de Rallye de Wallonie!

Er stond geen maat op Stéphane Lefebvre tijdens deze 38ste Rallye de Wallonie. Met maar liefst 21,4 seconden verschil wordt Lefebvre na een foutloos parcours met de Citroën C3 Rally2 beloond met de overwinning. Tweevoudig titel winnaar Adrian Fernémont bleef van begin tot einde druk leggen, maar moet uiteindelijk tevreden zijn met een knappe tweede plaats. Gino Bux mocht voor de derde maal dit jaar het podium vervolledigen met zijn Skoda Fabia Rally2 Evo.

Vincent Verschueren bleef de volledige wedstrijd in duel met Bux, maar moest hem uiteindelijk laten gaan. Maar ook Ghislain de Mevius bleef een kat en muis spel spelen voor die vierde plaats nadat gisteren een mindere dag voor hem was. Uiteindelijk moest De Mevius de duimen leggen en tevreden zijn met een vijfde plaats met een verschil van slechts 2,7 seconden. Cédric Cherain kon imponeren met de Porsche 997 GT3. Een geslaagde wedstrijd bracht Cherain op een zesde plaats. Het bleef ook spannend bij Pieter-Jan Michiel Cracco, die dit weekend meer vertrouwen kwam tanken. De Hyundai i20N Rally2 zien we op een achtste plaats staan, op enkel tienden van een seconde na Niels Reynvoet, die nog wat kon goedmaken tijdens de laatste proeven na problemen met de Skoda. Maxime Potty (Citroën C3 Rally2) en Bastien Rouard ( Skoda Fabia R5) sluiten de top tien af.

Vincent Verschueren – Rallye de Wallonie 2022

Bij het Junior BRC kon er niemand tippen aan Gilles Pyck in de Renault Clio Rally4. Na de zware crash van Tom Rensonnet nam Benoit Verlinde de tweede plaats over met zijn Renault Clio Rally5. Casper Nielsen kende weinig geluk dit weekend. Na een lekke band op zaterdag en problemen met de versnellingsbak op zondag moet Nielsen tevreden zijn met een derde plaats. Ook bij de Clio Trophy Belgium zien we enkele namen terugkeren. Benoit Verlinde gaat met deze titel lopen, voor Jeroen Catelin en Casper Nielsen.

Casper Nielsen – Rallye de Wallonie 2022

Jourdan Serderidis kon de overwinning in de Rally Master Cup op zijn naam schrijven met zijn Skoda Fabia Rally2 Evo. Chris Vandamme kon na de opgave van Henri Schmelcher oprukken naar een tweede plaats met zijn Alpine A110 Rally RGT, en ook Stefaan Prinzie plaatst zijn Alpine op het podium. Bij de 2WD Trophy was het Laurent Vanton die met de zege ging lopen in de Citroën C2 R2 Max. Guy Grosjean en Steve Poot vervullen de andere podiumplaatsen.

Chris Vandamme – Rallye de Wallonie 2022

Ook bij de Historics werd er hevig gestreden voor de titel. Helaas zonder Christophe Kerkhove, want hij moest opgeven. De overwinning ging naar Michel Vandergeeten in Lancia Delta Integrale. Emile Tollet bracht zijn Porsche 911 SC op een mooie tweede plaats. Benoit Gillot vervolledigd het podium met de Ford Escort RS 2000 MKII.

De volgende manche in het Kroon-Oil Belgian Rally Championship is de Sezoensrally op 14 mei.

Margot Ureel
Margot Ureel
Margot Ureel is de jongste en enige vrouwelijke medewerker van RallyandRaces. Autosport ligt haar nauw aan het hart, ze is dan ook steevast te vinden op tal van rally’s. Door haar ervaring op de rallyradio verwoordt ze de nieuwsitems met de nodige zorg en kwaliteit.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws