Stéphane Lefebvre regeert in Wallonië

Aan Stéphane Lefebvre en Xavier Portier viel er in de eerste dag van de rally van Wallonië weinig of niets te doen. Ze namen de beste start zaterdagmorgen, en het duurde zelfs tot KP6 voor een eerste rijder ook zijn naam naast de besttijd mocht plaatsen, weliswaar dan nog gedeeld met het Citroën C3-duo. En tot veler verrassing was het Cedric Chérain die met de Porsche 997 GT3 hierin slaagde.

De eerste dag werd afgesloten met tweemaal de showetappe op de Citadelle. De eerste doortocht was de scratch voor Niels Reynvoet(Skoda Fabia), de tweede passage was weggelegd voor zijn merkgenoot en regerend kampioen Adrian Fernémont.

Zeggen dat Lefebvre al gewonnen spel heeft, zou de waarheid zeker geweld aandoen. Vier teams volgen er immers nog binnen de minuut, en gezien er op zondag nog negen klassementsproeven moeten afgehaspeld worden, kan alles nog. Op de dichtste ereplaatsen zien we voorlopig de Skoda-rijders Adrian Fernémont en Gino Bux, respectievelijk op 12.6 en 44.2 seconden. Vincent Verschueren(Volkswagen Polo GTi) op 55.9 en Ghislain de Mévius(Skoda) op 58.3 staan klaar om nog enkele plaatsen winst te maken.

Kris Princen, op stap met de Citroën DS3 WRC, Cedric Chérain(Porsche), Bastien Rouard(Skoda Fabia), Pieter-Jan-Michiel Cracco(Huyndai i20) en Niels Reynvoet(Skoda Fabia) vervolledigen de top-10.

Wat de nevenklassementen betreft, zien we Gilles Pyck (Renault Clio Rally4) als beste Junior, gekruid met een 14e plaats algemeen. Zijn grootste rivaal, Tom Rensonnet, verdween al op KP3 uit de rally na een zware sortie. De RACB-National team-rijder zal wel enkele tijd out zijn met een breuk aan het scheenbeen.

Bij de Renault Clio Trophy blijven de eerste drie plaatsen ongewijzigd met Benoit Verlinde op één, Casper Nielsen, ondanks een lekke band op twee en Jeroen Catelin op drie.

Christophe Kerkhove moest de strijd staken en de eerste plaats bij de Historics laten aan Alain Renkin (Ford Escort MKII). Bij de 2WD Trophy blijft Laurent Vanton(Citroën C2 R2 Max)aan de leiding, met een dikke minuut voor op Guillaume Detrait(Renault Clio RS) en Guy Grosjean(Peugeot 205 GTI 1.9).

De 13de plaats in het tussenklassement is voor Jourdan Serderidis(Skoda Fabia) goed genoeg om de beste te zijn bij de Masters.

In het opgeverspark toch al enkele bekende namen zoals de Ford Fiesta R5-rijders Sébastien Bédoret, Jimmy D’Hondt en Johnny Poelmans, Cédric de Cecco(Citroën C3), Sebastien Incardona (Skoda Fabia), Tuur Vanden Abeele(Porsche 997), Maxim Decock(Opel Corsa Rally4) en Aaron Duville(Renault Clio RS).

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws