Lefebvre aan de leiding in Wallonië

Met drie scratchen op rij toonde Stéphane Lefebvre(Citroën C3 Rally2) meteen zijn intenties in de rally van Wallonië, de vierde manche van het BRC.

De Fransman bouwde een voorsprong uit van 6.4 sec op regerend kampioen Adrian Fernémont(Skoda Fabia), en 15.6 sec op Vincent Verschueren en diens Volkswagen Polo GTi. Skoda-rijders Gino Bux en Ghislain de Mévius, die beiden binnen de 25 seconden volgen van de leider, vervolledigen de top-5.

Benoit Verlinde-Casper Nielsen en Jeroen Catelin vormen voor het ogenblik de top-3 bij de Renault Clio Trophy, terwijl Gilles Pyck met zijn Clio Rally4 de Juniors aanvoert. Zijn speelkameraadje Tom Rensonnet ging zwaar van de baan op KP3 Crupet, waardoor deze proef geneutraliseerd werd.

Christophe Kerkhove is met de Porsche 911 leider bij de Historics, al voelt hij wel de hete adem in de nek van Alain Renkin(Ford Escort RS2000 MKII).

Laurent Vanton is met zijn Citroën C2 R2 Max dan weer de snelste bij de 2WD Trophy-deelnemers.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws