Gilles Magnus over 2022 in het FIA WTCR

Volgende week start in Frankrijk op het ‘Circuit de Pauville’ het FIA WTCR kampioenschap. Aan de start, onze landgenoot Gilles Magnus in de #16 Audi RS 3 LMS van het Belgische Comtoyou Racing. Magnus, 22 jaar ondertussen, begint aan zijn eerste seizoen als officiële rijder bij Audi Sport en dat maakt ook dat de verwachtingen wat zijn toegenomen.

Magnus
Foto tijdens de 24 Hours of Zolder 2021.

De doelen voor 2022?

“Altijd aan moeilijke vraag natuurlijk want je wil jezelf niet te veel druk opleggen, maar ik ben natuurlijk ook wel heel ambitieus. Het wordt mijn derde seizoen in de FIA WTCR en dus mijn eerste als officieel rijder. De Audi RS 3 LMS is een erg competitieve wagen en het is bijgevolg duidelijk dat we willen strijden voor die titel. Misschien heel ambitieus, maar het team heeft de afgelopen winter keihard gewerkt en we zijn er klaar voor!”

De verwachtingen?

“Ik moet zeggen dat ik niet meer druk voel dan anders, maar ik heb wel altijd al een soort van druk gevoeld hoor. Voorheen was het de RACB met het National Team dat me de nodige steun gaf en nu is dat Audi Sport. We zijn vanaf het begin altijd zeer competitief geweest en ik heb er altijd in geloofd dat ik die grote namen zou kunnen verslaan. Je moet dat ook geloven, anders blijf je beter thuis.”

De leercurve

“Jezelf een perfecte rijder noemen is quasi onmogelijk en wie zegt dat eigenlijk van zichzelf, je blijft immers altijd maar bijleren. Kijk naar mijn teamgenoot Tom Coronel, hij racet al 33 jaar en leert nog steeds bij. Je stopt in feite nooit met te verbeteren en niemand is perfect. Langs de andere kant voel ik me nu na drie jaar wel wat zelfzekerder in vergelijking met mijn eerste jaar, wat ook normaal is natuurlijk. Langs de andere kant racen we dit jaar op een aantal circuits waar ik nog nooit gereden dus dat wordt bij wijze van spreken een tandje bijsteken, al zet je je natuurlijk altijd voor 100% in.”

Comtoyou, een tweede familie

“Het is mijn vierde seizoen nu bij Comtoyou Racing en voor mij voelt het inderdaad aan als een hele grote familie, want het is ook een groot team. Het zijn nog steeds dezelfde mensen met wie ik al in het eerste seizoen heb samengewerkt, dus dat is heel fijn want je kent mekaar ondertussen heel goed. En overal is er plaats voor verbetering natuurlijk. Het team ademt competitie, we hebben meer wintertests gedaan in vergelijking met andere jaren en de manier waarop het team elke test aanpakte was anders, beter en zelfs professioneler. Het komende seizoen biedt dan ook kansen.”

Dankjewel RACB

“Zonder de ‘Royal Automobile Club Belgium’ had ik waarschijnlijk geen carrière in de autosport gehad. Ze hebben me opgevist toen ik in feite op het punt stond te stoppen en zonder hen had ik dit uiteraard allemaal niet kunnen bereiken. Voor dit seizoen heb ik dan ook mijn helm in de kleuren van de RACB gezet om hen te bedanken voor hun steun de afgelopen drie jaren en om mijn waardering te tonen voor hetgeen zij voor mij allemaal gedaan hebben. Dankjewel!”

Foto’s met dank aan FIA WTCR.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws