BMW M zorgt voor Central Feature tijdens FoS 2022

Goodwood kondigt met trots aan dat de Central Feature op het 2022 Festival of Speed presented by Mastercard BMW M zal huldigen. De sculptuur zal een eerbetoon zijn aan vijf decennia van de divisie en een aantal van haar meest iconische modellen laten zien.

Sinds de eerste Central Feature in 1997 is het Goodwood Festival of Speed synoniem geworden met de gedurfde en innovatieve sculpturen die elk jaar de buitengewone prestaties van een andere fabrikant of mijlpaal vieren.

BMW’s Motorsport divisie werd in mei 1972 gelanceerd met slechts 35 werknemers. Zij groeide echter al snel uit tot een van de meest succesvolle race-afdelingen ter wereld. Vandaag de dag staat BMW M GmbH dagelijks op de weg, maar ook op het circuit, voor rijden met overtuiging. In 2022 viert BMW M zijn 50e verjaardag, met een aantal opwindende lanceringen en vieringen gepland gedurende het hele jaar, waaronder de monumentale Central Feature van het Festival of Speed.

Bezoekers van het Goodwood Festival of Speed kunnen zich gedurende het weekend verheugen op de meest gevierde BMW M auto’s op de heuvel, met veel van de beroemde coureurs achter het stuur, naast andere speciale momenten. BMW zal aanwezig zijn op twee belangrijke locaties; BMW M at Trackside en binnen de iconische Stable Yard – beide locaties zullen bezoekers in staat stellen om de nieuwste auto’s van dichtbij te zien.

BMW werd eerder al geëerd met de 2016 Central Feature, toen het merk zijn honderdjarig bestaan vierde met een sensationele verzameling auto’s tijdens het Festival of Speed. De Central Feature werd onthuld in een dramatisch vuurwerk, begeleid door een cavalcade van BMW’s beste motoren die de heuvel op trokken; terwijl de BMW M Avenue 12 iconische huidige en historische auto’s toonde.

Meer details over BMW M’s aanwezigheid op het Goodwood Festival of Speed zullen in de komende weken bekend worden gemaakt.

Frank van Meel, CEO van BMW M zei: “Als BMW M voelen we ons vereerd om dit jaar een zeer speciale rol te spelen op het Festival of Speed. Voor ons 50-jarig jubileum kunnen we ons geen betere plek voorstellen om onze producten te vieren met fans van het merk. Ik kijk er vooral naar uit om een bepaalde auto voor het eerst aan het wereldpubliek te onthullen – een auto waar we lang op hebben gewacht.”

De hertog van Richmond zei: “We zijn verheugd dat we dit jaar tijdens het Festival of Speed 50 jaar BMW’s enorm succesvolle motorsportdivisie kunnen vieren, en het is bijzonder passend nu we ons voorbereiden op de huldiging van ‘The Innovators – Masterminds of Motorsport’. Het succes van BMW M kan natuurlijk worden toegeschreven aan een halve eeuw van innovatie en we kijken ernaar uit om de prestaties van het merk in het verleden, het heden en de toekomst te eren op Goodwood in juni.”

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws