Tegenslag voor Magnus in Pau

Gilles Magnus leek met zijn Audi RS 3 LMS op de omloop van Pau op weg naar enkele goede prestaties. Helaas verliepen de kwalificaties niet helemaal volgens plan en de rijder van het RACB National Team moest zich op het stratencircuit tevreden stellen met tien punten. De Audi RS 3 LMS toonde echter heel wat potentieel, en Gilles hoopt daar bij de volgende meeting – eind deze maand op de legendarische Nürburgring – helemaal gebruik van te maken.

Gilles Magnus,FIA WTCR, Comtoyou Racing

Nochtans was het weekend uitstekend begonnen voor Gilles Magnus, die in het eerste gedeelte van de kwalificaties de derde tijd neerzette, op 14 duizendsten van de snelste tijd. “Jammer genoeg liep het daarna wat mis”, legt de Antwerpenaar uit. “In Q2 verknoeide een rode vlag mijn beste tijd. Eens de sessie opnieuw begon had ik maar één poging meer om te proberen in de top 10 te geraken. Net op dat moment koos een andere rijder er voor om me in de weg te rijden. Het gevolg was dat ik niet kon doorstoten naar Q3 en dat ik bij beide wedstrijden van op de elfde plaats op de grid moest vertrekken.”

In Race 1 zorgde de rijder van de Comtoyou Audi RS 3 LMS voor een groot deel van het spektakel. “De wagen gedroeg zich perfect, en ik wist een rivaal in te halen”, vertelt Gilles. “Niet eenvoudig op een circuit als dit, een omloop die nog smaller is dan Vila Real of Macao. Na de opgave van twee andere auto’s kon ik uiteindelijk als achtste en tevens eerste Audi-rijder over de streep komen.”

Gilles Magnus,FIA WTCR, Comtoyou Racing

In de tweede race gingen de ambities van de rijder van het RACB National Team al na enkele honderden meters in rook op. “Jammer! Ik nam allicht de beste start van mijn hele WTCR-carrière, maar toen kwam het voor mij tot een kettingbotsing, en die kon ik niet meer ontwijken. De voorkant van de auto werd beschadigd, waardoor ik heel wat vermogen verloor. Een opgave was het gevolg.”

Gilles Magnus heeft de bladzijde Pau echter al omgeslagen en richt zich nu op de volgende meeting: “Eind deze maand komen we in actie op de Nordschleife. Ik denk dat de Audi RS 3 LMS op dit stratencircuit heel wat potentieel heeft laten zien, dat we op de Nürburgring in goede resultaten kunnen omzetten. De oogst in Frankrijk was mager, maar het seizoen begint pas: er zijn nog negen meetings te gaan.”

ALL-INKL.COM teamgenoten Néstor Girolami en Esteban Guerrieri parkeerden hun Honda Civic Type R TCR in de eerste race op een eerste en tweede plaats. Yvan Muller in zijn Lynk&Co 03 TCR derde.

De tweede race werd gewonnen door de Spanjaard Mikel Azcona in zijn Hyundai Elantra N TCR. Santiago Urrutia en Ma Qing Hua, beiden in een Lynk&Co 03 TCR, moesten zich tevreden stellen het zilver en brons.

Voor de tweede race van het nog prille seizoen trekt het FIA WTCR naar de Nürburgring in Duitsland en dit tijdens het laatste weekend van mei.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws