Heel regelmatige rally voor Stijn Naert en Steven Ramboer

Tussen de bijna 150 starters in de rally van de Monteberg zagen we ook het duo Stijn Naert en Steven Ramboer hun opwachting maken. Met hun Citroën Saxo werkten zij een heel regelmatige rally af. Co-piloot Steven Ramboer doet ons het wedstrijdvergaal.

“Mooi weer, mooi parcours, mooi deelnemersveld, een goed humeur en blije gezichten langs de kant van de weg en op de ‘service’, met andere woorden alle ingrediënten waren aanwezig om er een mooie zondag van te maken. En dat hebben we dan ook gedaan. De weken voor de wedstrijd werd er stevig gesleuteld aan de Saxo van Stijn. Alles werd weer in optima forma gebracht na zijn eerste BRC wedstrijd, namelijk de TAC-rally in Tielt.

De klasse 2 C is traditioneel één van de sterkst bezette klassen in de VAS proeven. Met 24 deelnemers was dit ook in de Monteberg rally het geval. De eerste ronde werd met enige reserve aangevat want er was namelijk nog een vlekje van het blazoen op te poetsen na een eerdere deelname. Maar we konden meteen al beslag leggen op een plaats binnen de top 10 in de klasse. Het was tevens de eerste wedstrijd van Stijn met wedstrijdbanden en uiteraard moet er even gezocht worden naar het vertrouwen en de gedragingen in en van de banden.

In de tweede ronde hadden we af te rekenen met een motor die niet meer het volle pond gaf. Tijdens de service werd gezocht naar de oplossing van het euvel en in ronde 3 was de Saxo terug in goede conditie. Het kleine tijdverlies deed ons geen plaatsen verliezen, enkel wat tijd. Omdat we halfweg wedstrijd een kleine minuut achterstand hadden op onze voorganger en een goeie halve minuut voorsprong op onze eerste achtervolger, werd besloten om geen onnodige risico’s meer te nemen. We hielden ons tempo aan en konden de tijden nog wel ietsje verbeteren in het vervolg van de wedstrijd. Halfweg wedstrijd stonden we 9de algemeen in Divisie 1-2.

Ook de rest van de wedstrijd bleven we 7de, 8ste en 9de tijden draaien in Divisie 1-2 wat ons uiteindelijk de 8ste plaats algemeen in divisie 1-2 opleverde en de 7de plaats in de klasse. Als we naar de tijden kijken zien we dat Stijn een heel regelmatige wedstrijd heeft gereden en waarschijnlijk het hoogst haalbare uit zijn wagen wist te halen. Bij deze droge weersomstandigheden kan de Saxo van Stijn niet optornen tegen de geëvolueerde Saxo’s qua prestaties. Wij zijn dan ook uitermate tevreden met de geleverde prestatie. We wisten alle valstrikken te vermijden en op 1 warm momentje na is de wedstrijd voor ons feilloos verlopen. We hebben genoten van de uitermate mooie proeven. Een mini Ieper mag je stellen.

Een woordje van dank aan ons Service Team Mica Autosport, Papa Filiep en vriendin Jolien voor de goede zorgen, de sponsors die het team trouw steunen en Superstage en meehelpende clubs die ondanks de 140 deelnemers en de gebruikelijke oponthouden vrijwel alle deelnemers alle proeven hebben kunnen laten afwerken. Op naar de ORC eind deze maand voor de derde wedstrijd van het VAS Kampioenschap.”

Foto: Met dank aan Kevin Opsomer.

Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws