Nieuwe Range Rover Sport onthuld

De nieuwe, luxueuze prestatie-SUV Range Rover Sport vermeed een hachelijke val en trotseerde een stortvloed van water om zijn wereldwijde debuut te maken met de allereerste demonstratie van zijn dynamische capaciteiten.

We vatten even samen …

Spectaculair debuut: De nieuwe Range Rover Sport heeft sportieve luxe opnieuw gedefinieerd, met een uitdagende beklimming van een 193 m hoge overlaat van een dam terwijl er 750 ton water per minuut naar beneden stroomde

Uitdaging aanvaard: De luxueuze prestatie-SUV bedwong de Karahnjukar-dam nadat hij het vulkanische landschap, rotswanden en ondergelopen tunnels van IJsland had veroverd.

Range Rover Sport

Dynamische capaciteiten: Jessica Hawkins, stuntpilote van James Bond, nam het stuur in handen en riskeerde een steile val om de top van de overlaat te bereiken als uniek toonbeeld van dynamische capaciteiten

Dynamische luxe: De nieuwe Range Rover Sport combineerteen indrukwekkende moderniteit en een opvallend karakter met geëlektrificeerde prestaties

Modernistische filosofie: De minimalistische designbenadering tilt het DNA van de Range Rover Sport naar een hoger niveau met een gespierd postuur en strakke oppervlakken die kracht en wendbaarheid uitstralen

Range Rover Sport

Elektriserend vermogen: Zuiver elektrische aandrijving in 2024, een 375 kW/510 pk sterke elektrische hybride-aandrijving met een groter rijbereik vanaf de lancering, een totaal reëel rijbereik van 740 km en een CO2-uitstoot vanaf 18 g/km1

Soepel en krachtig: Ingenium-zescilindermotoren met 48V mild-hybridaandrijving op benzine en diesel, plus een nieuwe V8 Twin Turbo van 390 kW/530 pk, leveren de gebruikelijke Range Rover Sport-prestaties

Baanbrekend rijgedrag: De dynamische luchtvering met instelbare luchtveren – een primeur van Range Rover – en de actieve schokdempers met dubbel ventiel staan garant voor een ongekend niveau van wendbaarheid, controle en stabiliteit

Dynamische meester: Het Stormer Handling Pack combineert vierwielbesturing, Dynamic Response Pro, een elektronisch actief differentieel met Torque Vectoring by Braking en configureerbare programma’s

Range Rover Sport

Naadloze connectiviteit: Het zwevend haptisch Pivi Pro-aanraakscherm van 13,1″ wordt aangevuld met een 13,7″ groot Interactive Driver Display en Amazon Alexa spraak-Al3 voor een intuïtieve digitale ervaring (van zodra Alexa beschikbaar komt in België).

De nieuwe Range Rover Sport is beschikbaar in België vanaf € 95.000. Voor meer informatie kunt u terecht bij onze partner Jaguar – Land Rover Hasselt (met vanaf vandaag pré-sales) of op www.landrover.be.

Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws