NASCAR Whelen Euro Series van start in Valencia

Ook de NASCAR Whelen Euro Series kunnen eindelijk aan hun kampioenschap beginnen en het NWES mag dat tegelijkertijd ook vieren met de 10de verjaardag van Whelen Engineering als titelsponsor. De eerste manches van de Europese NASCAR staan dit weekend op het programma op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia, Spanje en ook RallyandRaces zal met fotograaf Bart Dehaese present tekenen.

Het NWES onderscheidt zich met vertegenwoordigers uit maar liefst 22 landen opnieuw door zijn gevarieerde en internationale startgrid. In de beide kampioenschappen, EuroNASCAR Pro (voor professionele en semi-professionele rijders) en de EuroNASCAR 2 (voor semi-professionele rijders alsook voor amateurs) belooft de strijd weer uitermate spannend te worden.

Aan strijd zal het dan ook niet ontbreken want naast de kampioenschapstitel zijn er nog wat prijzen te verdelen. Zo zullen in EuroNASCAR Pro zeven rijders op jacht gaan naar de titel in de Junior Trophy (25 jaar en jonger) en maar liefst 17 deelnemers op die van de Challenger Trophy (zilver en brons). Ook in EuroNASCAR 2 zien we met 15 voor de Rookie Trophy, 14 in de Legend Trophy (+40) en vijf dames voor de Lady Trophy, veel deelnemers voor diverse titels.

Wie wordt de nieuwe kampioen in de EuroNASCAR Pro?

Ongetwijfeld nog veel te vroeg om hier al op te antwoorden, maar favorieten zijn er altijd. Regerend kampioen Loris Hezemans is er dit jaar niet bij wegens deelname aan de NASCAR Cup Series in de VS en dat maakt dat drievoudig kampioen Alon Day de honneurs voor topfavoriet mag waarnemen. De Israëliër zien we trouwens terug achter het stuur van de #24 Chevrolet Camaro van het Hasseltse PK Carsport.

Concurrentie zal hij zeker van vast krijgen van o.a. Gianmarco Ercoli, Frederic Gabillon, Nicolo Rocca, Giorgio Maggi of een Tobias Dauenhauer. Zet bij dit lijstje ook maar gerust onze landgenoot Marc Goossens die zal rijden in de #14 Ford Mustang van Speedhouse. En vergeet dan ook zeker de Duitser Lucas Luhr niet.

Vandaag staan er twee vrije trainingen op het programma. Racen doen we morgen en overmorgen.

Tijdschema / Deelnemers / Live kijken / Live timing

Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws