Kris Princen op weg naar de leiding?

Waar we na de eerste ronde nog aanhaalden dat Grégoire Munster, Vincent Verschueren en Gino Bux onder elkaar gingen uitmaken wie waar eindigde op het podium, is er in de tweede ronde met Kris Princen een belangrijke runner-up naar voor gekomen.

De Citroën DS3 WRC-rijder was in alle klassementsproeven in de tweede ronde de snelste, wat er voor zorgde dat hij kon doorstoten naar de tweede plaats. Verschil tussen Princen en de voorlopige leider Grégoire Munster(Hyundai i20): 3.5 sec. Maar ook Vincent Verschueren (VW Polo) en Gino Bux(Skoda) zijn zeker nog niet uitgeteld, want zij volgen op respectievelijk 7.4 sec en 8.9 sec. Vier rijders binnen de tien seconden, hoe spannend kan het zijn?

Pieter-Jan-Michiel Cracco (Hyundai) sluit de top-5 af en volgt nog binnen de minuut van zijn merkgenoot Munster.

Gunther Monnens voert met de Porsche 991 nog altijd de RGT-klasse aan, en hij toont zijn rijkwaliteiten door daar nog een 7de plaats algemeen aan te koppelen. Jonas Dewilde(Peugeot 208) blijft, na de sortie en de daaropvolgende opgave van Charles Munster(Opel Corsa), aan de leiding bij de Juniors. Jourdan Serderidis blijft de Master Cup aanvoeren met de Skoda Fabia, terwijl Jony Van de Walle, na winst in Tielt, nu ook met de Opel Astra GSi beste blijkt in de 2WD Trophy.

Christophe De Leeuw(Opel Ascona A) verwijst Dirk Deveux(Ford Escort) en kampioenschapsleider Christophe Kerkhove(Porsche 911) naar de dichtste ereplaatsen bij de Historics. Franky Boulat blijft de beste in de BMW M-Cup.

Nog vijf klassementsproeven krijgen de resterende rijders voor de wielen geschoven. Intussen zien we toch al enkele gekende namen in het opgeverspark vertoeven, zoals, naast Charles Munster, Loïc Pirot(BMW), Kurt Boone(Mitsubishi), Patrick Mylleville(Porsche), Frank Jorissen(Opel Ascona) en Jesse Monnens(Opel Astra).

Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws