Formule 1 teams bevestigen voor Goodwood FoS

Goodwood is verheugd te kunnen aankondigen dat vijf huidige Formule 1-teams al bevestigd zijn om het Festival of Speed presented by Mastercard bij te wonen van 23 tot 26 juni. Na een spannende start van het seizoen 2022 zullen de teams naar Goodwood afreizen om een aantal van hun meest iconische raceauto’s te laten zien. De aanwezigen krijgen de zeldzame kans om legendarische auto’s uit de voorbije decennia van dichtbij te bekijken en de verschillende innovaties te ontdekken die ongelooflijke sprongen in prestaties mogelijk hebben gemaakt.

Onder de teams die op dit moment bevestigd zijn om deze zomer deel te nemen aan de ultieme viering van de autosport zijn onder andere: McLaren F1 Team, Mercedes-AMG Petronas Formula One Team, Scuderia Ferrari Formula 1 Team en Williams Racing.

De F1 Pit Lane van het Festival, gepresenteerd door Sky, zal tijdens het weekend als gastheer optreden voor deze teams en een unieke ruimte creëren die wordt gedeeld door het publiek, de coureurs en de technici die hun auto’s voorbereiden op de heuvelklim. In lijn met het thema van dit jaar, ‘The Innovators – Masterminds of Motorsport’, is Goodwood verheugd te kunnen delen in wat een mijlpaaljaar voor de Formule 1 is en een spektakel te creëren dat de baanbrekende evoluties van de teams in hun verschillende tijdperken belicht.

Fans kunnen ook uitkijken naar een reeks van iconische Formule 1 auto’s uit alle decennia in actie, als de traditie van Formule 1 machines die naar de hillclimb gaan wordt voortgezet. In 2021 zal het Festival of Speed de legendarische 1,16 mijl lange baan trotseren met de Mercedes W10, het McLaren-duo Daniel Ricciardo en Lando Norris en Formule 1-wereldkampioen Jenson Button uit 2009. 2022 zal zijn eigen selectie van niet te missen momenten toevoegen aan de rijke geschiedenis van het festival.

De hertog van Richmond zei: “Het ongelooflijke spektakel van de Formule 1 is al lang een centraal onderdeel van wat het Festival of Speed zo onmisbaar maakt, en het is een voorrecht geweest om zoveel verschillende auto’s en coureurs op het evenement te zien sinds er in 1994 voor het eerst teams aanwezig waren. We zijn er trots op dat we in een jaar waarin we innovatie in de autosport in de schijnwerpers zetten, een plek kunnen creëren voor fans om de ontwikkelingen door de verschillende tijdperken van de Formule 1 heen te bekijken die ons tot dit punt hebben gebracht. We kunnen niet wachten om de teams deze zomer te verwelkomen op Goodwood en kijken uit naar de ongelofelijke beelden en geluiden van legendarische Formule 1 machines en coureurs die opnieuw de hillclimb opgaan.”

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws