Gino Bux voorlopig de snelste in Sezoensrally

Vincent Verschueren, Grégoire Munster en Gino Bux lijken de podiumplaatsen onder elkaar te gaan verdelen in de Sezoensrally. Al ligt de volgorde bijlange nog niet vast.

Vincent Verschueren(Volkswagen Polo) nam de beste start zaterdagmorgen, maar op de tweede klassementsproef toonde Gino Bux (Skoda Fabia)meteen dat hij zich niet tot een tweederangsrol zou laten veroordelen. De drie Belgische kleppers bleven de besttijden onder elkaar verdelen. Na de eerste ronde leidt Bux, met amper 1.7 sec voor op Verschueren en 2.3 sec op Munster(Hyundai i20). Spanning alom dus!

Kris Princen ligt met de Citroën DS3 WRC ook nog altijd op de loer, en de 15.2 sec achterstand zijn zeker niet onoverbrugbaar. Maar binnen de minuut volgen ook Pieter-Jan-Michiel Cracco(Hyundai), Maxime Potty(Citroën C3) en de plaatselijke Porsche-rijder Gunther Monnens, die in de RGT klasse meer dan een minuut voorsprong heeft op zijn merkgenoot Cédric Chérain.

Charles Munster verloor flink wat tijd op KP Goolder met de Opel Corsa, en moest daarmee de leidersplaats bij de Juniors doorgeven aan Jonas Dewilde(Peugeot 208).

In de Stellantis Cup Rally zijn het vooral de buitenlanders die de plak zwaaien, met Julian Wagner(Opel Corsa) op één en Marijan Griebel(Peugeot 208) op twee. Beste Belg hier is Jonas Dewilde op de derde stek.

Jourdan Serderidis is met de Skoda beste voorlopig bij de Masters, terwijl Bart Vandevelde(Renault Clio) het veld aanvoert in de 2WD Trophy. Christophe De Leeuw is dan weer de snelste Historic, en voorlopige leider in de M-Cup is Franky Boulat.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws