Kris Princen wint Bocholt!

Uiteindelijk hebben Kris Princen en Bram Eelbode aan het langste eind getrokken in de Sezoensrally, de vierde manche van het BRC.

De eerste ronde leek het of er een mooi gevecht op komst was tussen Grégoire Munster(Hyundai i20), Gino Bux(Skoda Fabia) en Vincent Verschueren(Volkswagen Polo). Princen volgde toen met de Citroën DS3 WRC op een vijftiental seconden.

Maar in de tweede ronde leek Kris Princen eindelijk zijn draai gevonden te hebben in de DS3 van PH Sport. “We hebben een set-up gevonden die minder agressief is en die me vertrouwen geeft. Ik kan nu volop aanvallen en de tijden zijn goed. Ik heb niet naar de tijden gekeken. In de slotronde is alles nog mogelijk. ” Bij het ingaan van deze ronde stonden ze overigens met 4 rijders binnen de 10 seconden!

Maar Princen bleef soeverein leider en mocht bij de finish meteen de champagneflessen ontkurken. Al wilde hij ook een dankwoordje gooien naar zijn bijrijder. “Ik heb twee goede co’s in de personen van Bram Eelbode en Peter Kaspers, die eigenlijk meer vrienden zijn. Laat me nu dit terug beleven met Bram, waarmee ik trouwens mijn laatste BRC-zege behaalde in 2019,…in Bocholt!”

Grégoire Munster finishte op de tweede plaats, op 7.7 sec van de winnaar. Maar voor de Hyundai i20-piloot was het belangrijk dat hij de volle puntenbuit scoorde voor het BRC. Hij wil zich nog niet neerleggen bij de suprematie van Stéphane Lefebvre. Al wordt het dan zeer de vraag of Munster in Ieper zal starten als WRC-rijder of in het BRC.

Voor het laagste podiumschavotje was er een hevige strijd aan de gang tussen Vincent Verschuren en Gino Bux. Verschil bij het ingaan van de laatste KP: 0.3 sec! Maar de Oost-Vlaming zette een kanontijd neer op Veldhoven en verzekerde zich zo van de derde plaats.

Gino Bux finishte zijn debuut in de Sezoensrally op 4, Pieter-Jan-Michiel Cracco(Hyundai)bleef op plaats 5, en Maxime Potty(Skoda Fabia) was goed voor plaats 6.

Gunther Monnens toonde nog maar een zijn kwaliteiten als rallypiloot, en plaatste zijn Porsche 991 op een heel verdienstelijke zevende plaats. Met daaraan gekoppeld de ruime overwinning in de RGT-klasse.

Jourdan Serderidis(Skoda Fabia Rally2 Evo)had aan een negende plaats genoeg om het podium op te mogen in de BRC Master Cup. Jonas Dewilde (Peugeot 208 Rally4)was dan weer met ruime voorsprong de beste bij de Juniors. Hij mocht ook op het laagste podiumschavotje plaatsnemen in de Stellantis Rally Cup, waar hij wel de buitenlanders Julian Wagner(Opel Corsa Rally4) en Marijan Griebel(Peugeot 208 Rally4) voor moest laten.

Franky Boulat was de beste M Cup-rijder, terwijl de overwinning bij de Historics in de laatste ronde nog naar Dirk Deveux ging. Christophe De Leeuw had met de Opel Ascona A wel een mooie voorsprong opgebouwd, maar verloor flink wat tijd op Steenhoven.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws