Grégoire Munster beste BRC-rijder in Sezoensrally

Grégoire Munster en Louis Louka (Hyundai i20 N Rally2) hebben voor het tweede jaar op rij het BRC-klassement van de Sezoensrally gewonnen!

De officiële piloot van Hyundai Belux, die ook de steun van Hyundai Motorsport Customer Racing geniet, reed een ijzersterke wedstrijd en had lange tijd uitzicht op de algemene eindzege. Uiteindelijk eindigde hij als tweede algemeen en kwam hij 7.7 sec tekort voor de algemene eindzege. Die ging naar een WRC-wagen die geen punten scoort in het BRC.

Vorig jaar zegevierde Munster in de Sezoensrally en ook dit jaar was hij meteen op de afspraak. In de eerste en in de tweede rit was het nog wat zoeken naar de juiste afstelling, maar eens die gevonden was stoomde hij bij aanvang van de tweede omloop van vijf klassementsritten door naar de leiding. Met acht opeenvolgende snelste tijden in het BRC presteerde hij bijzonder constant. Bij het ingaan van de laatste ronde hadden Munster en Louka nog een kleine bonus op de zoveel krachtigere WRC die uiteindelijk het algemeen klassement zou winnen. Het was een felle, mooie maar uiteindelijk ook een ongelijke strijd voor de algemene eindzege waarin Munster uiteindelijk slechts 7.7 sec te kort kwam.

“Dit is nog maar onze tweede BRC-rally in droge omstandigheden met de nieuwe Hyundai”, begint Grégoire Munster zijn analyse van de Sezoensrally. “In het begin was het dus nog wat zoeken naar de juiste afstelling van de Hyundai. Tijdens de eerste service hebben we de afstelling een beetje verfijnd waardoor we vanaf de derde rit het ritme konden verhogen om zo uit te lopen tot 7.4 sec op de eerste BRC-achtervolger. We hebben dan enkele ritten kunnen controleren maar toen de kloof kleiner werd hebben we opnieuw het gaspedaal wat dieper ingeduwd zodat we met een comfortabele voorsprong aan de laatste rit konden beginnen. Voor de algemene eindzege komen we een handvol seconden tekort maar we hebben alles gegeven en zijn blij met deze BRC-zege. Opdracht volbracht, nu is het uitkijken naar de Ypres Rally.”
​ ​

Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws