Geert Beauprez op pad met dochter Caro in Wervik

Niet Wim Soenens, maar wel Caro Beauprez, zal naast haar vader Geert plaatsnemen in de rally van Wervik. Strijdwapen wordt dus de Stock Depot-Ford Fiesta Rally3, waarmee Patrick Snijers en Wim 10e algemeen werden in de TAC-rally Tielt.

“Eigenlijk hadden we atijd al afgesproken dat we, zodra ze 18 was, eens een rally samen zouden rijden” aldus Geert “De Buze” Beauprez. “Maar toen kwam corona enkele jaren roet in het eten gooien, en werd dit uitgesteld. Wervik was voorzien om samen met Wim te rijden, maar door de grote drukte in de zaak zal hij zich niet kunnen vrijmaken. Dus was het al vlug beslist dat dit “het” moment van Caro zou worden.

Zaterdag legden we een eerste test af met de Ford Fiesta Rally3, en ik moet zeggen dat ik echt wel onder de indruk was van deze wagen. Natuurlijk zullen we er rekening mee moeten houden dat het van de Haspengouw 2016 geleden is dat ik nog eens achter het rallystuur zat. Vandaar leggen we ons geen doel op voor Wervik en wordt deze wedstrijd gewoon aanzien als een ‘testcase’.

In Ieper willen Wim en ik dan wel goed uitpakken. We worden natuurlijk wat gediend dat niet zoveel buitenlandse Rally3-rijders naar Ieper zullen afzakken, gezien deze wedstrijd niet meetelt voor hun WRC-kampioenschap. Dus is het misschien wel de unieke kans om een podiumplaatsje te beogen in een heuse WRC-rally.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws