Belgisch succes tijdens openingsweekend NWES

Ook de NASCAR Whelen Euro Series hebben hun eerste raceweekend achter de rug. De eerste twee manches van de Europese NASCAR werden het afgelopen weekend op het Circuit Ricardo Tormo in het Spaanse Valencia verreden. Het Hasseltse PK Carsport zette er de #24 Chevrolet Camaro in voor de Israëliër Alon Day, Marc Goossens deed het in de #14 Ford Mustang van Speedhouse.

De Italiaan Nicolo Rocca was in de eerste race van de EuroNASCAR Pro op zaterdag het snelste in zijn #56 Ford Mustang van CAAL Racing. Hij haalde het voor de Duitser Tobias Dauenhauer (Ford Mustang – Hendriks Motorsport) en de Ford Mustang van Alexander Graff (Speedhouse). Voor de vierde plaats ging de strijd tussen de Israëliër Alon Day in de PK Carsport Chevrolet Camaro en de Ford Mustang (Hendriks Motorsport) van Martin Doubek. Het was uiteindelijk Alon Day, gestart van op de 16de plaats (penalty wegens overschrijden track limits) die aan het langste eind trok en vierde werd.

Marc Goossens

Onze landgenoot Marc Goossens haalde de finish niet. Hij moest zijn Ford Mustang na de tweede tussenkomst van de safety car aan de kant zetten in de 13de ronde wegens problemen met de versnellingsbak.

In EuroNASCAR 2 stond er geen maat op de Cyprioot Tziortzis Vladimiros in de #5 EuroNASCAR FJ die met meer dan 6,6 sec. voorsprong op Alberto Naska eerste werd. Martin Doubek finishte derde.

Een zelfde resultaat in de top drie tijdens de tweede race van de EuroNASCAR 2 op zondag want ook in die race ging de overwinning naar de Cypriott Tziortzis Vladimiros. En opnieuw viel er een verschil van meer dan 6 seconden te noteren op de nummer twee, Alberto Naska. Ook nu werd Martin Doubek derde.

Alon Day

Chaos alom na de finish van de tweede race van de EuroNASCAR Pro op zondag. Aanvankelijk was het de Israëliër Alon Day die in zijn PK Carsport Camaro als eerste aan het zwart-wit geblokt passeerde, maar de wedstrijdleiding was in eerste instantie van oordeel dat de tweede herstart van Day niet conform de regels van het spel verliepen waardoor de overwinning naar Nicolo Rocca ging.

Maar daar bleef het niet bij want na verder onderzoek werden twee eerder genomen beslissingen in verband met Alon Day en Gianmarco Ercoli, ongedaan gemaakt en Alon Day alsnog werd uitgeroepen tot winnaar van de tweede race waarin Ercoli tweede werd, gevolgd oor Nicolo Rocca op P3. De Fransman Romain Iannetta werd vierde, Alexander Graff besloot de top vijf. Geen problemen in die tweede race voor onze landgenoot Marc Goossens die sterk terugkwam en uiteindelijk, in de definitieve uitslag van de race, zesde werd.

Marc Goossens

Ook in de EuroNASCAR 2 volgde een herschikking van het klassement want wegens een onregelmatigheid in de #5 EuroNASCAR FJ van de Cyprioot werd hij doorverwezen naar de 10de plaats in de eindstand waardoor de overwinning in de schoot viel van debuterende Alberto Naska.

In de algemene rangschikking (EuroNASCAR Pro) staat Nicolo Rocca aan de leiding met één puntje voorsprong op Alon Day en acht op Alexander Graff. Marc Goossens staat op een gedeelde 13de plaats (met Gianmarco Ercoli) met 46 punten. In EuroNASCAR 2 staat Alberto Naska op P1 met een verschil van zes punten op Martin Doubek en negen op Vladimiros Tziotzis.

Voor de volgende race van de NASCAR Whelen Euro Series trekken we in het weekend van 11 en 12 juni naar het Engelse Brands Hatch Indy Circuit, waar het NWES al voor de negende keer gereden zal worden.

Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws