Gunther Monnens en Patrick Flas heersen in RGT-klasse

Een zevende eindplaats, en een meer dan ruime overwinning in de RGT-klasse, dat was het eindresultaat na de Sezoensrally voor Gunther Monnens en Patrick Flas. En ondanks het feit dat de Porsche misschien hiervoor niet de ideale wagen was, bewees Gunther nog maar eens dat hij de maaskiezel-specialist bij uitstek is. Patrick Flas begeleidde hem doorheen alle ’tricky’ situaties en doet ons zijn wedstrijdverhaal.

“Nadat ik vorig jaar in Bocholt had gereden met Gunther,(6de algemeen en 2de in de RGT) had ik dat natuurlijk graag willen herhalen dit seizoen, en mits hulp is me dat gelukt.

De top van de 4×4, hielden we geen rekening mee omwille van de ondergrond. Waar we wel rekening mee moesten houden was de snelle Cedric Cherain, ook in een Porsche. De Waal was Gunther, een paar weken terug, iets te snel af op eigen bodem in de rally van Wallonië. Tijd dus voor sportieve revanche op onze vriend.

We zijn onmiddellijk met het mes tussen de tanden van start gegaan. Daardoor, en ook door kleine foutjes en kleine mechanische probleempjes bij de tegenstanders, hadden we snel een comfortabele voorsprong. Iets wat we hebben kunnen consolideren tot op het einde, waardoor er vlug wat tijd over bleef om ook aan het publiek te denken en het nodige spektakel af te leveren.
We werden uiteindelijk 7ste algemeen en een mooie overwinning in de GT Klasse op Gunther ‘zijne’ maaskiezel.
Ik zou toch graag het ganse team willen bedanken zonder wiens hulp het onmogelijk was om dit te realiseren. Ook een dikke pluim aan het organiserende Racing Team Moustache!
Op naar de volgende, ik ga mijn best doen om dit jaar minstens nog 2 wedstrijden naast Gunther in de Porsche te mogen zitten.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws