Franky Boulat: overtuigend op hoogste schavotje van M Cup

Afgelopen weekend vond de laatste rally voor de zomerpauze van het BRC plaats, met name de Sezoensrally. De volgende BRC wedstrijd is immers de Ypres WRC Rally, die wegens het WRC karakter niet meetelt voor de M Cup. Het M Cup seizoen zit met de Sezoensrally al aan de vierde rally van de zes manches met nog de Omloop en de East Belgian op de planning in het najaar. 
 
Franky Boulat, één van de tenoren in de M Cup doet ons zijn wedstrijdverhaal. “Het onverhard en in het bijzonder de maaskiezel in Bocholt vereist veel vertrouwen en stuurmanskunst en ligt ons zeker. Dankzij een goede voorbereiding keken we met het ganse team vol vertrouwen uit naar deze wedstrijd. Het ganse team was geslepen om revanche te nemen na het pechvolle weekend tijdens de TAC rally in Tielt.  

We waren zaterdag morgen meteen zeer goed wakker want we openden uiterst sterk op KP1 met de scratch waar we direct een mooie voorsprong namen op alle concurrenten. Met 2 bijkomende besttijden in de eerste ronde konden we deze lus afsluiten met een mooie voorsprong, en 11de plaats algemeen! Diels volgde als 2de, gevolgd door Lommers op de 3de stek.  
 
In de 2de boucle bleven we een zeer strak tempo aanhouden en konden we alle scratchtijden op onze naam schrijven! De voorsprong die we zo konden uitbouwen bedroeg dan al meer dan 1 minuut. Dankzij deze voorsprong kwam de zege dichterbij en zonder tegenslag was de zege binnen. Ook de laatste boucle draaide de wagen perfect en konden we alle scratches op onze naam schrijven!  
 
Dankzij een perfect draaiende wagen en een perfecte service door het team konden we overtuigend de overwinning binnenhalen. Dit doet deugd na de pech die we hadden in Tielt waar we ons potentieel door de problemen helaas niet konden tonen. De probleemloze wedstrijd en de zege deed iedereen zeer veel deugd, de snelheid is er nog!  
 
In het kampioenschap nemen we meteen ook terug de leiding over. Er zijn nog 2 rally’s voor het kampioenschap en 32 punten te verdelen, alles is nog mogelijk. We gaan er zeker voor!”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws