Tijd voor de Magny-Cours 200

Na het startschot voor het seizoen 2020 van de 100 Series by BGDC op het circuit van Zolder, wacht de deelnemers de eerste internationale uitstap van het jaar op zaterdag 4 juni. Koers naar de Nièvre, in hartje Frankrijk, om er de Magny-Cours 200 te betwisten!

Er worden een dertigtal wagens verwacht op het einde van deze week op dit circuit dat lang de Grote Prijs van Frankrijk Formule 1 onthaalde. In het kader van de Magny-Cours Cups, die op poten werden gezet door de ploeg van het BGDC, wordt het merendeel van de Belgische circuitcompetitie verzameld en kennen de 100 Series by BGDC een tweede episode van het 2022 verhaal, eentje dat volop spektakel belooft.

De lijst van de kanshebbers op de zege wordt opnieuw aangevoerd door de twee MARC Cars (uiteraard), met de Focus V8 #2 van Raphaël van der Straten en Nathan Vanspringel, evenals de BMW V8 #66 van Chris Van Woensel, Dirk Mertens en Maurits Van Egdom. We kunnen opnieuw rekenen op een handvol aan goed bemande Porsches om te verhinderen dat de Australische bolides zich onmiddellijk naar de kop van het klassement zouden hijsen. Beginnen we met de 992 GT3 Cup van de Nederlanders Fehrat en Evren Yondem (#12), en van Rolph Lietart die samen rijdt met Olivier Doms (#15). Maar zij zullen toch moeten uitkijken voor de Porsche Cayman #11 van Mees Roos, voor de gelegenheid vergezeld van een zekere… Loris Hezemans, dubbelkampioen in de NASCAR Whelen Euro Series en deelnemer aan meerdere NASCAR wedstrijden in de Verenigde Staten! Dat belooft…

Een andere Porsche 718 Cayman wordt ingezet door ‘Karl White’ (#982), terwijl Raphaël de Borman zijn grote retour zal maken binnen de 100 Series by BGDC aan het stuur van een Porsche 996 GT3 Cup (#911) die hij deelt met Geoffrey Bouillon. Zoals men kan vaststellen, was de Nièvre voor sommigen een echte inspiratiebron…

In het kielzog van de bolides van de Divisies 3 en 4, vinden we de beste ‘D2’, met een handvol andere kandidaten voor het algemene podium of beter. We kijken dan naar de Peugeot 308 #23 van Caren Burton en Damien Dussoul, de Cupra #25 van Yardy Hoogwerf en Steven Teirlinck, de Cupra #43 van Gunther Van den Hove, Wim Bradt en Maxim Van den Hove, de Seat Leon #444 van Manfred Verbeke en Denis Smets of ook nog de Peugeot RCZ Cup #421 van Fabrice Massin en Pierre Léonard.

BGDC

Een mooie strijd kondigt zich ook aan in de klasse F van de Divisie 2 en dat tussen de BMW Z4 #94 van André en Guillaume Patze, de Seat Leon Supercopa MK2 #27 van Eric De Boeck en Jean-Luc Peigneur, of ook nog de BMW M3 #72 van Olivier Hertsens en Sébastien Francis.

Na een nieuwe zege in de Divisie 1 en in de Klasse B van de Vauxhall Astra Coupé #777 tijdens de openingsmanche in Zolder, zullen ‘jonge honden‘ Philippe Ménage en Guy Katsers meer dan in het vizier liggen binnen hun categorie. En de jagers, dat worden de Renault Clio #37 van Hervé Deger, François Jeukenne en Jérôme Heinen, de #88 van Nicolas Busschaert en Nicolas Van Zandycke, de #96 van Yvan Muller (de ‘Iron Man’ van het weekend!), de #110 van Philippe, Florence en Pierre Hortulanus en ook nog de #510 van Olivier Debroux, Martin Gauthier en Frédéric Faucon! De Franse bolides zullen ook moeten afrekenen met de Honda’s Civic #6 van Patrick Van Billoen en Navric De Laet, de #53 van Christian Franken, Vincent Libbrechts en Alain De Coninck, evenals met de Britser dan Britse #99 van Ricky Coomber en Mark Simmons.

BGDC

We kijken ook uit naar een mooie slagenuitwisseling in de categorie 1600cc, lees: de klasse A. Daarin een Marco Van Belle die deze keer wordt bijgestaan door Philippe Lannaux op de Honda Civic #13, die dit seizoen zal trachten de druk wat te verhogen op de Renault Clio #69 van Rogier Van Kuyk en Thomas Leten en de Peugeot 206 #70 van Patrick Vander Eecken en Nicolas La Monica.

Zaterdag, tussen 12u00 en 12u45, zullen de kwalificaties toelaten de startgrid op te stellen, terwijl de wedstrijd wordt gehouden tussen 17u20 en 20u40 over duur van 200 minuten. De temperaturen zullen aangenaam zijn in het hartje van de Nièvre, maar de kans op regen is eerder hoog. En dat maakt het verloop van de debatten op Magny-Cours nog wat onzekerder…

(persbericht, foto’s met dank aan Jacques Letihon)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws